Anyaseb

A fiúk az anyjuk gondozását, táplálását igénylik, csakúgy mint a lányok. A lányok esetében az teljesen más ragaszkodást jelent. A fiúk az anyától kapják meg a női, anyaszerep mintát. Azt a képet, amit a felnőttként egy nőben keresnek. Ha a párkapcsolatunk másképpen alakul, az többnyire az anyasebben kell kereseni. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy csak és kizárólag a fiúknak lehetnek anyasebei.

Az anyaseb főbb területei: leuralás, elnyomás, zsarnokság, kihasználás (szexuális szellemi), nemtörődömség, majomszeretet, túlféltés, elhidegülés. 

Ezen magatartásformák megélésének bármelyike hosszútávon kihat a férfivá válás során. A viselkedésminták felismerése adhat megértést és elfogadást. A feldolgozás folyamata fájdalmas. Aki azt hiszi fájdalom nélkül képes a lelki sebeket megélni, az téved. A lélek örök és halhatatlan. Megtapasztalásait hordozza magával és a kellő időben újraélve fel tudja dolgozni magában. A képességet mindenki ott hordozza magában, csak ki kell nyitni a szívét, hogy megérkezzen hozzá. 

Feljegyezte: P. Anita

Forrás: Osho: Anya minta

Kapcsolódó bejegyzéseim: Apaseb, Anyai kapocs, kötelék. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/mother-daughter">Mother and daughter photo created by prostooleh - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem megengedett.