Gyermeki én

A gyermek mindig gyermek marad akárhány éves is. Nem számít a kor, az idő a bennünk élő gyermek örök. A gyermekkel való azonosulás nem csak egy napon szükséges amikor a gyermeinknek, unokáinknak próbálunk örömet szerezni. A gyermekséghez való kötődés belülről fakad a felhőtlen boldogság kinyilatkoztatásában az önzetlen szeretetben. A gyermek gondtalanul él jobbára, ha abban a szerencsés helyzetben van, hogy megfelelő körülmények közé születik. A gyermeki boldogság igazából nem is lehetne pénzfüggő, mint a belső öröm, a játékosság, a felfedezés öröme ott van legbelül, a szívünkben őrizzük. Hiába növünk fel elfelejtjük, de velünk marad örökre.

A tudathoz tartozó egó négy fő összetevőből épül fel: alattas én, felettes én, gyermeki én és felnőtt én. Jobbára a pszichológia használja ezeket a fogalmakat. Ami a spirituális útkeresőt érinti a tudatszintfejlődéssel párhuzamosan a belső hangon keresztül a tudat képes kommunikálni velünk. Ez amolyan kérdés - felelek válasz formájában történik. Gyakorlatilag az ingára kivetített kérdés (ingának feltett kérdés) során is a belső hangunkat használjuk. Az inga, mint a gondolat átvivője, közvetítője mutatja meg az irányokkal a választ. Magasabb tudatszinten a belső hangunknak már nem csak eldöntendő kérdéseket tudunk feltenni, hanem konkrét kérdésre kaphatunk választ a kollektív térben fellelhető tudati lehívás által.

A gyermeki én felfedezése külső pszichológus segítsége nélkül akkor a legegyszerűbb, amikor a tudat automatizált folyamatai révén bekapcsolja azt. Így a tudat rávilágít a gyermeki én játékosságán keresztül az életünk olyan aspektusaira, ami hiány szinten van jelen: felhőtlenség, elmélyülés, közvetlenség, igazság kimondása vagy ellenkezőleg túlságosan van jelen a viselkedésünkben: dacosság, érzékenység, figyelmetlenség  esetleg sürgetettség, önelvárás. Minél mélyebbre képes elérni a tudatban az ember annál pontosabb, relevánsabb infókat, képet kaphat általa. 

Attól nem kell tartani, hogy túlzottan elnyomott tragikus eset, trauma bukkanna fel. A lélek a kiegyensúlyozó szabályozó rendszer révén pontosan tudja mit bír el. (lsd. képesség bekapcsolása) A szervezetünk egy csodálatos rendszer, ha úgy tetszik egy előre beprogramozott szisztéma alapján működő energetikai egység, ami határtalan csodára képes. Pusztán az egyénen múlik, mit képes ebből élete során hasznosítani. A legkönnyebb módja a gyermeki én vizsgálatának a személyiségelemzés és belső hanggal illetve ingával kontrollált, célzott kérdések feltétele. Ez ad egy olyan pluszt, amit az ember ha végigkövet rátalálhat a legféltetebb belső kincsére, a fejlődéshez vezető útra a megtapasztalásokra. Kinek milyen gyorsan, mi és mennyi jut ebből a hozott lélek minőségétől, karmájától és leszületési feladatától is függ. 

A gyermeki én egy olyan világot kapcsol be az életünkbe, ami segít könnyebben venni a hétköznapok terheit. Ha ezt képesek vagyunk a belső hangunkon (megérzések, lélek hangja) ösztönösen érzékelni, akkor tettünk egy lépést a belső boldogság felé. A kinyilatkoztatások, külső megjelenési formák mindig belülről indulnak el. Ezzel sincs másképpen. A gyermeki lét az énkép felszínre hozhat fájdalmakat is, amit szakorvos híján a magára maradt egyén önállóan pszichológus, társadalmi, munkahelyi, gyermekközösségbeli, családi elutasítottság, közöny, érdektelenség miatti elmadt külső segítség nélkül kénytelen túlélni. Nézzünk egy klasszikus esetet, ami talán nem annyira súlyos, mint a gyermekkori bántalmazás, de ettől függetlenül még nyomot hagy a lélelben: kirekesztés. Igen gyakran előfordul és a társadalom többsége közreműködik ebben érdek vagy ellenérdek miatt vagy pusztán a közömbösség okán. Természetesen nem várhatjuk el, hogy minden lélek azonos fokú empátiakészséggel rendelkezzen. Viszont ha már benne vagyunk egy helyzetben akár szülőként, akár gyermekként a vizualizációs technika, magasabb tudatszinten pedig energiamunka mindenképpen azonnali feszültségoldást hozhat. A szívteret elképzelve kivetítjük magunkból a múltbeli, a jelenbeli fájdalmat. Koncentráljunk a szívünkre és képzeljük el amint a negatív energia kiáramlik és távozik az aurán keresztül az éterbe. Magasabb tudatszinten, energiát érzékelve akár láthatjuk is amint az energiacsatolmány elhagyja a testet. A tudat erejével, koncentrációval pedig toljuk kifelé onnan. Egy szürkés - fekete átmenő energiaspirál távozik a testből még akkor is ha nem tudjuk a belső látással érzékelni. Ez a technika természetesen nem oldja meg a régmúlt (előző élet), múlt- és jelenkori eltemetett mélyen fekvő problémákat. Nem a pszichológusok kenyerét szeretném elvenni, csak tapasztalati tényként próbálok segíteni azoknak akik pánikrohammal, és egyéb lelki, fizikai, szellemi bántalmazás miatt kalakuló traumával küzdenek a mindennapjaikban és egyáltalán nem kapnak semmiféle külső segítséget. Tudom, átéltem, a tehetetlenségi düh és aggódás érzése után nem tehet mást a szülő, mint kezébe veszi a saját sorsának és családjának az irányítását. 

Ez a legtöbb, amit tehet és egyben a legüdvözítőbb megoldás hiszen a Krisztusi tanítás sem véletlen: Segíts magadon Isten is megsegít. Az első kezdő lépések nehezek ugyan, de a következő már az önállóság útján ível felfelé a csoda országába. 

2023.01.31.

 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

 

Forrás: Thot - Gyermek a lelkedben, Voltaire - Gyermeki én, Belaver - Meddig gyermek a gyermek? Buddha - Gyermkes én, Osho - Ki a gyermek benned? Patanjali - Gyermekes jelen, múlt, jövő című tudati lehívások. 

 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-photo/little-child-opening-mouth-widely-looking-other-side-with-excitement-holding-heart-bright-lollipop-playful-merry-little-fair-haired-girl-spends-sparetime-happily_8760991.htm#query=Child&position=17&from_view=search&track=sph">Image by user18526052</a> on Freepik

 

Ajánlás: Ha van olyan dolog az életedben, ami túl gyermekinek hangzik, ne szégyelld az. Lehet ez van előre az utadon egy darabig amíg meg nem érted annak létjogosultságát. (Belaver) 

 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. A bejegyzés közzétételét követően beírt módosításokért, lejárató szándékú  hibákért nem vállalok felelősséget. Minden cikknek megvan a hivatalos másolata, ami bizonyíték erejű. A másolás és hivatalos közzététel nem engedélyezett.