Elszakítás

 Az elszakítás szó az életben sokszor jelen van velünk akár tudjuk, akár nem. A egyik legfájdalmasabb az, amikor a testvéreket, akár ikertestvéreket választja el a sors egymástól. Még ha nem is tudnak hivatalosan egymás létezéséről, a neveltetésünk alatt a fájdalmas közös sorsukról, a lélek egy életen át őrzi a fájdalmat. Menekülne tőle, próbálná feldolgozni a feldolgozhatatlan. 

A lélektestvérek akár egy anyaméhen fejlődtek akár nem a lelkiségükben hordozzák a kötődést. Megéreznek egymással kapcsolatban dolgokat. Láthatatlanul is segítik egymást, azon a bizonyos aranyszálon (energia kötelék) keresztül, amin csatlakoznak egymáshoz. Ez a szál látszólag a test halála után eltűnik, azonban a valóságban megmarad, mint energetikai összekötő elem. Ezen keresztül tudunk kapcsolatot teremteni egymással, ha olyan tudatszintet érünk el, hogy a szellemen keresztül belső hallás révén kommunikálhatunk egymással, az újra egymásratalálásig a végtelen szellemi öröklét 9. dimenziójában.

A másik fájdalmas elszakítás a gyermek saját szülőanyjától való elszakítása. Lehet maga az anya mond le róla érdekből vagy szeretetlenségből vagy a sors intézi úgy különböző együtthatók révén, hogy messzi városban, nevelőszülőnél nevelkedjen a gyermek. A sors kegyetlen arcul csapást mér az egyénre, legalábbis gondolja ő addig a pontig, amíg fel nem ismeri a benne rejlő tanulófolyamatokat. Majd köszönetet mond mindazoknak, akikkel előre eltervezte a lélekszerződésében rögzített leckéket. Jóllehet erre sohasem emlékszik vissza, de tudja jól ez is a terv része. Minden egyes édesanyjától távol töltött perc az elszakadás legszívszaggatóbb fájdalmát eleveníti meg benne. Egyik nap élénkebb, másikon tompább, de ugyanúgy fáj, addig amíg el nem képes fogadni a sorszerűséget és megköszönve a leckéket megbocsátani az ellene vétkezőknek. 

2022.12.04.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

 

Forrás: Buddha - Aranyszál, Osho - Lelkiség, Patanjali - Lélektestvérek, Athman - Anyaság című csatornázott művek alapján. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-vector/curve-light-effect-realistic-style_4769599.htm#query=bursting&position=44&from_view=search&track=sph

Ajánlás: A születésnap egy olyan nap, amikor az ember számot vet az életével, az addig elért eredményeivel akárhanyadik is. (Voltaire) 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.