Hálálkodás

A hála a köszönetnyilvánítás egyik formája. Hálás lehet az ember sok mindenért: élet, tárgyak, lehetőségek, anyagiak, munka, család, barátok stb. A hála elvárása már az ego irányította ember tézise. Miért nem vagy hálás? Annyit segítettem neked. Ha a segítség nem szívből jön és elvárásokon, viszonzáson alapul a szándék pozitív volta megkérdőjelezhető. Miért kellene viszonozni azt, amit önzetlenül adtunk, jószívvel.

Az elvárások keltette óhajtás az messze megy az igaz szeretettől. Óhajtani vagy akarni két különböző dolgot takar. Óhajtok, áhítozok, vágyakozok valami iránt és beleteszem a szívből jövő szándékomat annak megvalósításába. Az akarás az ego nyomására történik, sokszor görcsös és kelepcébe csalja a lelket, mert irreálisan képzel magának olyan előjogokat, ami nem valós. Az akarásnak nyögés a vége - tartja a mondás. Nem véletlenül, hiszen az erőlködés és nem szívbéli kinyilatkoztatás van benne. Ha sok szenvedésen keresztülment lélek képes a buktatóit felismerni megóvhatja magát a további kelepcétől. 

A hálálkozás sok nép törzsi, vallási kulturájában jelen van. Ők a Teremtőnek, a forrásnak adnak hálát az életükért és javaikért. Nem egy bizonyos személyt bálványoznbak, imádnak. Hanem az univerzum teremtői minőségét fogadják el mint alaplétezőt. Ez az életük letéteményese. A ma embere elveszetette a kapcsolatot a Teremtővel, a forrás energiájával. Lecsatlakozott onnan, amikor az általános tudatszint lecsökkenésével elvesztette az ősi  világból származó tudást. A hála önmagában az ember alaptermészete részének kellene legyen és nem holmi újhullámos, spirituális irányzat követőjeként kántált rigmus. A kimondott szavak is akkor érnek valamit, ha azt képes az ember valóban pozitív tartalommal felruházni. Különben elvész a lényeg és nem arra koncentrál, ami a leszületés valódi célja: fejlődéni és tanulni itt a földi 3. dimenziós tanuló bolygón. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.09.21.

 

Forrás: Osho - hála, Patanjali - szívbéli hála és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/attractive-hipster-woman-with-red-hair-tender-smile-presses-hands-heart-makes-gratitude-gesture-breaks-through-paper-hole_14262887.htm?query=thanks&collectionId=1701332&&position=2&from_view=collections">Image by wayhomestudio</a> on Freepik

Ajánlás: Ha azt érzed a téged körülvevők elvárnak tőled az igyen adott dolgokért, segítségért, az nem igazi szívből jövő szeretet. Messze kerüld el őket! 

Megjegyzés: A hála világnapja - szeptember 21, nem véletlenül került erre a napra. Hiszen a numerológiai jelentése a dátumnak: hála, segítség, köszönet, szeretet. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem egedélyezett.