Vak hit

A hit számos ponton tévedhet. Az egyik legnagyobb probléma, amikor nincs. A másik amikor a hit olyannyira van, hogy meg sem látja az ember az erdőtől a fát. Ez a kereszt a földi megtapasztalások egyik legnagyobb problémája. Hogyan találd meg és őrizd meg az egyensúlyod? Hogyan kerülj ki a téged megtévesztők táborából? A világ nem az ami és nem olyan emberek élnek benne, akik. Ez a tézis egy alapvetőség azoknak, akik saját magukból indulnak ki és elhsizik, hogy létezik ugyanolyan alternatíva, mint az övék: őszinteség, szeretet, megbízhatóság és ez az emberek alapvető működtető forrása.

Sajnos a csalódások nagy része innen táplálkozik és innen történnek a földre huppanások. A világ számos pontján élnek emberek, jogászok, tudósok, orvosok, akik a bölcsesség és tudás forrását kínálják számunkra. A bölcsesség, igaz tudás nem az, amit mi annyira el akarunk hinni vagy szeretnénk hinni. Az igazi tudás a mélyről jövő tudás, ami egy univerzális mozgatóerő irányít. Itt nincs különbség szegény vagy gazdag, okos vagy buta, szép vagy csúnya között. A tudás mindenkié. Mindenki elbitorolhatatlan joga. Azok, akik a tudást egyenlővé teszik a vak hittel tévednek. Hiszen tévedni emberi dolog, korrigálni kénytelen az ember, de a korrekció is csak akkor ér valamit, ha az ember belátja azt amit tévedett és amiben vakon hitt.

Ez az alfája és az omegája a tanulófolyamatoknak itt a földi 3. dimenziós tanuló bolygón. Ezt kell mindenkinek megérteni és elfogadni. Ha tetszik, ha nem tanulás nélkül az ember nem lehet az akivé szeretne válni, lelke mélyén legbelül. Ez sokszor fájdalmas, gyötrelmes időszak előzi meg, de a vége mindig emberi léptékkel belátható: a megértés korszaka. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.08.01.

 

Forrás: Patangali - Hittel kapcsolatos kérdések című műve nyomán.

Ajánlás: Vak hittel, túlbuzgó bálványimádattal létező embereknek, akik nem is hiszik mekkora lehet a csapda, amit szándékosan felállítottak nekik. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/prayer-background">Prayer background photo created by jcomp - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.