Az Áldás üzenete

Az áldás szavunk az egyik legősibb magyar szavunk egyike. A szó eredetileg segítséget, áldomást jelentett. Az igaz hit, első szava, ami a valódi áldomást teszi az emberre, állatra, tárgyakra az univerzumban. A régmúlt szokásai közé tartozott, hogy megszentelték az élelmiszert, főként a kenyeret mielőtt megszegték. A családfő áldást kért a házára, a termésre, a családra. A gyermekáldás szó is innen ered. Hiszen az új jövevény, új lélek érkezése a családba egy áldással ér fel. 

Az áldás szót eredetileg a Biblia is tartalmazta. Folyamatos módosulást követően kivették belőle és az ámen szóval helyettesítették. Az ámen szó az Amon Isten, átok, sziktok, átkozást hozó jellegét idézték meg az ősi egyiptomi kultúrából. A vallásokba emelésével a negatív energia továbbvitelére és mindennapos használatára így lett lehetőségük. Az áldás szavunkat sokat félreértelmezték. Nincsenek birtokában a teljes jelentésnek. Az áldás szó valós világát a numerológia szabályai szerint matematikai képletben olvasva is segítséget, erősítést jelent. Míg az Ámen szó numerológiai, számmisztikai jelentése erőteljesen negatív kicsengésű: leuralás, leigázás. A félreértések számos esetben nem fellelhetőek, eltitkoltak illetve értelmezhetetlenek. Sokan élnek tévhitben, megtévesztve. A vallás történelmi jelentőségének, valós szerepvállalásának tisztázása nélkül a Biblia köreiben használatos szó sajnos módosult jelentéssel bír. 

Az áldás vagy áldomás szó rendszeres használata a szellemvilággal való összekapcsolódásként a magyar királyi vér egyértelműtételét is jelentette egykor. Hiszen a szellemvilág csak arra a vezetőkre adja áldását, aki tiszta, az univerzum egyetemes szellemiségét közvetíti a világ számára. A magyarság pont erről az útról tért le, ami a tévelygését, vesztét okozta. A szellemi nagysághoz való visszatérés csakis az áldás alatt lévő vezető irányítása alatt valósulhat meg a jövőben.

A himnuszunk sem véletlenül tartalmazza az áldás szót. Áldást ad a magyarságra, a magyarság életére, a magyarság küldetésére. A himnusz sóvárgó, sajnálkozó passzusai a régmúlt és jelen történelmünk sajnálatos eseményeire utalnak. Az eseményeket megváltoztatni sajnos nem lehetséges, de annak pozitív jövőkép felé való irányítása már kiemelkedő feladat a magyarság számára. Ez nagyban hozzásegít a magyarság szerepének továbbvieltében és a küldetéstudat elmélyítésében. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.07.03.

 

Forrás: Thot - Áldjuk meg az univerzumot című műve nyomán és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet.

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/human-hands-open-palm-up-worship_3952283.htm#page=2&query=bless&position=14&from_view=search">Image by jcomp</a> on Freepik

Ajánlás: sokan vagyunk sokfélék és különböző nézettel nézünk a világra, ám vannak benne olyan alapvetőségek, amelyek az univerzum ősi hagyatékából származnak és elvitatni nem lehet. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.