Paradigmaváltás

A paradigmaváltás szó a paradom latinból átvett szavunk főnévi változata, ami sok átalakuláson ment keresztül. Az élet számos velejáróját hozza el a paradom azaz, a gondolat. A gondolatváltást idegen szóval a politika használja, kisajátítja, sajátjaként kezeli, mint valami ideológiai eszményképet felállítva önmagának. Alkotok egy eszmét, egy képet egy vágyott célt. Ha azt idegen szóval fejezem ki, akkor még nagyobbnak hat, holott a beltartalom, az érték egyáltalán nem változik. Ugrálnak kommunizmus, kapitalizmus között, míg elfedjük a lényeget az irányító szerep, a hatalom gyakorlása sohasem lehet a nép kezében. Csupán elhitetjük velük, hogy a demokráciának hívott társasjátékban kapnak valamiféle szerepet. Kegyet gyakorlunk felettük, hogy azt higgyék nekik is vannak lehetőségeik, eszközeik az önmegvalósításra.

Miközben a nép a hétköznapokban éli  életét,  a mézes madzaggal : ingyen koncert és tűzijáték elhúzzák a nótáját. Tapsol, örvendezik, álmodik egy szebb jövőről, míg az idő kereke benne rekedt a római birodalom irányítási kultuszában: kenyeret és cirkuszt a népnek! Addig jó amíg kenyér van, de a szórakozás már olyan alacsony szintre silányult, hogy egy ember életét lassan az tölti ki, hogyan tengődjön, hogyan élje meg a mindennapjait. Hogyan ossza be azt a keveset, amit a hatalmasságok meghagytak neki bevételként. A politikai paradigmaváltást kivetíthetjük az átlag ember gondolatiságának megváltoztatására is. Nem foglalkozok többé semmilyen eszmével vagy ideológiával, nem hódolok be egyetlen egy hatalmi ágnak sem. A jobb és bal oldalt csak egy dolog választja el egymástól: más helyen ülnek a parlamentben. A lényeg bennük ugyanaz. Alapvető különbség nincs. Birtoklás, hatalom, nép feletti rendelkezési jog gyakorlása. Addig amíg az emberek ideákban, eszmékben bíznak az igazi változás nem következhet be. Abban a pillanatban amikor eldöntöd, hogy nem nézel több rém híradót, nem engedet be az életedbe a tudatos leuralás eszközeit a médián keresztül, akkor már átláthatsz a látszat és a valóság hálóján. Feltűnhet egy - egy mondat mögött rejlő hamisság és Ármány.

Az Ármány keltette uralom és hatalomgyakorlás ideje lejárt. Nincs lehetőség a tudat elnyomásával, leuralásával tovább rabláncon tartani az embereket. Az ébredés időszaka nem más, mint a hazugság felfedése. Az a kivetített, hamis világkép felfedezésének és megmutatásának időszaka, ami igen nagy fájdalommal jár mind lelki, fizikai és szellemi síkon. Amikor már tudja és érzi a lélek mi a jó számára, a szellemét nem engedi táplálni sem fizikai sem lelki méreggel. A szenny, ami minden szinten elárasztja a földet ki kell tisztuljon a testünkből, a lelkünkből és a szellemiségünkből is. A gondolat a szellmet táplálja ezáltal lesz képes nem csak a saját világát, hanem környezetét is ujjáépíteni. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ) 

2022.08.26.

 

Forrás: Thot - Politika és gazdaság című műve alapján és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Ajánlás: Ideákban, eszmékben hívőknek. Akik azt hiszik a világ kizárólag csak ebben képzelhető el. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/application-pointing-worker-digital-stressed_1078140.htm#query=thought&position=12&from_view=search">Image by creativeart</a> on Freepik

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.