Királyfi fehér lovon

Várjuk a csodát, várjuk a holnapot. Majd akkor jobb lesz, majd minden szép lesz és eltűnnek a problémák. De a világ nem csak fehér és fekete. Vannak benne szürke és kevésbé szürke foltok is. A legnehezebb megtalálni a fehér utat, ami a sötét, fekete vagy szürke világon vezet hozzánk önmagunkhoz. 

A létezés számos buktatót rejt: anyagiak hajkurászása, lakhatás, párkapcsolati problémák, gyermekneveléssel kapcsolatos krízisek. A problémák jönnek-mennek. Nincs állandóság. Illetve az állandóság állapota csak addig áll fenn, amíg mi magunk azt akarjuk. Az akarat a legnagyobb mozgatórugó, kiváltó erője a szándéknak. A szándék leképeződik akaratban, amit aztán lettek követnek. A tett pedig minden bizonnyal előbb-utóbb eredményt is hoz. A türelmetlenség ebben a folyamatban egy órási gát, fékező erő. Minél jobban várjuk a holnapot, az eljövő jövőt, annál keservesebb a megélés a várakozásban. Annál fontosabb a megélt dolgok közvetlenül való feldolgozása, ami hozzásegít a jövő eszményképének elérésében. Az ok-okozati összefüggés univerzális. A tények, tettek, kívánalmak sokasága születik meg bennünk, de csak akkor válik megvalósulttá, ha az elme társ ebben. Hű társ, ami ami kitart akkor is velünk, amikor életünk darabokra hullik szét és a legelesettebbek vagyunk. Nincs fő támaszunk csak a magány. Az elme akkor is velünk tart és küzd. Küzd az elnyomás, leuralás, zsarnokság mindenféle látszatának fenntartásától. A látszatban a valóság elveszik. Az elme tévútra kerül és bebörtönzi önmagát, ami a lélek legsötétebb napjait hozza el számára: a lélek börtönét. A lélek börtönéhez társult elme a legkegyetlenebb, leggonoszabb valóságot élteti meg velünk, még akkor is ha az asztalunkon van friss kenyér, gyümölcs és van fedél a fejünk felett. 

Feljegyezte: P.Anita (TAÉ)

2022.07.08. 

 

Forrás: Osho - lélek börtöne

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/outdoor-activities'>Outdoor activities photo created by freepik - www.freepik.com

Ajánlás: Szeretettel páromnak, a legcsodálatosabb léleknek az univerzumban. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon.Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.