Az élet ára

Sok mindenért fizetünk a boltban: élelmiszer, tartós fogyasztási cikk stb.  A mi vliágunkban mindennek ára van. A legtöbb ember azonban elveszik az értékek tengerében. Mérlegel, dönt és lehet rosszul húzza meg a határvonalat. A legnagyobb kincset az életet és a becsületét adja olcsón. Kérdés: van az életnek ára? Ha igen mennyit érhet? 

Mennyit érhet az a magzat, akit már embrionális korában eladnak, megvásárolnak vagy elcserélnek? Az anya mennyi pénzt képes elfogadni azért, egy fél évszázadon át, hogy leuralásával, zsarnokoskodásával, mérgezésével, bántalmazásával hozzájáruljon egy emberi sors megrontásához? A pénz csak gyűlik, gyűlik a számlán. Az összeg egyre csak nő. Miközben az idő halad, a sors kegyetlen csapást mér a hazugságban nevelkedett lélekre. Az igazság egyszer csak felderül és nem képes már tovább szembenézni az álnoksággal és szeretetlenséggel. A fájdalom óriási és szinte feldolgozhatatlan. Mennyire más közeg is lehetett volna? Mennyire más is lehetett volna a nem mímelt szeretet. A pénz pedig jelzésértékűen csücsül a bankban.

A kérdés továbbra is fennáll:mennyit adnak egy emberi élet ellehetetlenítéséért vagy mennyit ér a bérenc becsülete? Ki-ki a fizettség okán eldöntheti. Érdemes volt? Megérte? Holnap milyen arccal nézek bele a tükörbe? Maradt-e még annyi lelkiismeretem, hogy bevalljam magamnak  és a kárvallottnak, hogy hibáztam, kérlek bocsáss meg. 

Saját gondolatok. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.07.06.

 

Kép forrása: https://www.freepik.com/vectors/change-logo'>Change logo vector created by rawpixel.com - www.freepik.com

Kapcsolodó bejegyzés: Elcserélt gyermekek 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.