Kiegyezés

A kiegyezés magyar szavunk sok tekintetben képviselteti magát a mai jelen világunkban is. Bár nem monarchiális viszonyokat élünk politikai értelemben, mégis van jelentősége ennek a szellemiségnek, amit Deák Ferenc alkotott meg. Sokak szerint elvitatható módon jól vagy rosszul, de mégis itt él velünk mind a mai napig, ha észrevesszük ha nem.

Deák Ferencet történészek sokféleképpen említik, van aki hatalmas hibának tartja és kollaboránsnak titulálja, van aki elfogadja az ő igen nehéz szerepét mint köztes hatalmi szereplő. A magyarság érdekeit abban a pillanatban nehéz lett volna másképpen képviselni, vagy Kossuth sorsára jutott volna. Ez is egy lehetőség, egy választható út. A magyarság sorsa úgy látszik másképpen volt megírva.

A mai magyar elleni gyűlöletet sajnos, egyre inkább óhajtják egyes felettes erők magyar-magyar elleni utálattal kiegészíteni, felerősíteni. Már olyan szintre is lesüllyednek, hogy a közösségi oldalak a bűntető törvénykönyv nagy magyarországgal kapcsolatos gyalázkodás, uszítás, gyűlöletbeszéd vonatkozó rendelkezéseit figyelmen kívül hagyják. Rájuk névze úgy látszik semmi sem kötelező. A nagy magyarország nyilvánosan történő anyázása megenedhető szellemi nívó.

Mindazonláltal a múltat eltörölni végképp valóban nem lehet, lehazudni, megmásítani, kiforgatni igen. Azt ne felejtsük el az univerzum időszekere számára az egy perce leírt, kimondott vagy kimondatlan gondolatok, tettek is  már múltnak számítanak. Ettől függetlenül él, bennünk van és belénkivódik örökre. A világ felvilágosultabb része  már kezdi kapizsgálni, hogy valami nagy katyvasz van a főzőlében és a bőrünket is vásárra akarják vinni. Ennek számos jele mutatkozik hétről - hétre. A média tele van az ijesztő jelenségekkel, erről beszélni már felesleges. Illetve csak beszélni értelmetlen. A kérdés egyéni szinten a kiegyezést hordozza magában: megalkudunk, kiegyezünk a hatalom ilyen formájú ténykedésével vagy mást valami újat építünk. A társadalom egésze képes kiegyezni, beletörődni a sunyi, lefizetett, álnok, álszent emberek áldatlan tevékenységével vagy kitaszítja őket végleg magából. a személyes kapcsolatainkban kiegyezünk a már nem élhető, boldogtalan, hazug baráti, családi kapcsolatainkkal vagy bakancsot húzunk és szélnek eresztjük a hajót más vizekre evezve. Mind a három szint megélése, meglépése egyáltalán nem könnyű feladat. Amikor Deák Ferencet bíráljuk gondoljunk az egyéni életkörülményeinkre, az ország jövőjére, sorsára. Vajon ő most mit lépne a helyünkben? Ismét kiegyezne a háttérhatalommal aki most éppen nem labanc ruhában van? Érdekes gondolatok ezek. És mi van azokkal akik a trianoni veszteséget káromoják, kárhoztatják: "Birka, ostoba magyar megérdemli a sorsát!"  Helyettük én inkább elgondolkoznék a saját egyéni életemben képes vagyok-e az önállósodásra, a függetlenítésre vagy inkább megalkudok, kiegyezek. Jó az ami van, elég az nekem.

Majd amikor elérkezik arra a pontra a gondolati kiáramoltatás egyéni, társadalmi és nemzeti szinten akkor a kiegyezés vagy függetlenítés kérdése már nem lesz kérdés tovább! Ehhez meg kell érnie a gondolatnak, persze lehet türelmetlenkedni és okvetetlenkedni, de értelme nincs. A kollektív térben kiáramoltatott gondolat (energia), szándék, akarat tettekben való megnyilvánulása hozza meg a végeredményt. A teremtés kollektív térben így ér össze. Addig pedig tegyük tisztába a saját életünket engedjük be a fényt, áramoltassunk a belső nap energiáját, ami még akkor is felmelegít amikor kint hűvös van. Ezzel tehetünk a legtöbbet egyéni és ország illetve kollektív szinten. Egymás fröcsögése, káromlása, felesleges időpazarlás. A tisztánlátás pedig mindennél többet ér: átlátni a hazug, lehúzó, uszító, gyülölködő embereken egy felüdülés a léleknek. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2023.04.29.

 

Forrás: Thot - A hazugság lélektana, Aekchnaten fáraó - A hazug ember, Meritaton - Becsaptál, Belaver - Ki a hazug? Voltaire - Hogyan viselkedik a hazug ember? Rousseau - Elbitoroltad a jövőt című tudati lehívások.

 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-photo/close-up-image-firm-handshake-man-standing-trusted-partnership_10701095.htm#query=Cimpromise&position=14&from_view=search&track=robertav1_2_sidr">Image by prostooleh</a> on Freepik

 

 

Kapcsolódó bejegyzés:

https://panitavers.blog.hu/2022/12/20/erdekek_szovetsege

 

 

Ajánlás: Ne bízd a jövőt olyan emberre, aki érdemtelen. Ne várj tőle semmi reményt a javulásra. Ám közbülső megoldás mindig lehetséges. Az idő veled van még akkor is amikor úgy hiszed a helyzet teljességgel kilátástalan. (Aekchnaten fáraó intelme elsőszülött lányának Meritatonnak i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.