Érdekek szövetsége

Az érdek addig marad egyéni, amíg a személy nem egyesíti azt a családjával, a tágabb értelemben a nemzettel, az univerzummal. Az embert életében a megtapasztalások viszik előrébb, ami révén leckéket, feladatokat kap és túljut azokon, a bölcsességeket, a tanításokat magával víve kap egy megerősítést. De ha az ember csak egy aspektusból szemléli a világot, akkor benne ragad egy bizonyos típusú nézőpontban, ami az egónak ad nagyobb teret. Ha az egót képes vagy háttérbe szorítani, akkor legbelül felfedezed magadban azt az eszmeiséget, ami mindig is ott volt benned, csak arra várt, hogy megtaláld.

Az egyén érdeke az ember szempontjából általánosságban véve a jólét és boldogság elérése. Hiszen nem szenvedni születtünk le a földre. Nem azért vagyunk itt, hogy állandóan tipródjuk. Egy általános példa, egy rendkívüli személyiség életútjának elemzése adhat megértést a Thot - élet virága univerzális pszichoanalitikus modell gyakorlatban történő használatára.

Hannibal Armand francia hadvezér dicsőséges csatákat vívott ellenfeleivel szemben. Az élete korántsem volt olyan könnyű, mint azt gondolhatnánk. Rendkívüli tehetsége korán megmutatkozott. Olyan szellemi magaslatot, tudást birtokolt, amit az ő korában rendkívülinek tartottak, csakúgy mint a ma embere. Spirituális értelemben véve képes volt levitálni illetve olyan tudatni energia alkalmazására, aminek révén a külső, igen zord körülményektől képes volt függetlenítenie magát. A történelemkönyvek az ő csatáit nyertes csataként említik, azonban nem esik szó a hogyanról. Hogyan volt képes ezeket levezetni, úgy hogy katonái is vele tartottak az ádáz körülményeket túlélve. A rendkívüli képesség mögött olyan energetikai tudás lapult, ami mögött kár lenne elmenni. Az ő életét, életútját elemezve feltérképezhetjük az egyéni, családi, nemzeti és unverzális érdekek egyesítését.

Hannibált már kiskorában elkülönítették társaitól. Különösen viselkedett, fura szerzetnek tartották. Képességei okán olyan furcsaságokat művelt, ami miatt szülei szégyenkeztek miatta. Nem voltak tudatában annak, hogy a szívük alatt egy rendkívüli képességű hadvezért nevelnek. A gyermek és ifjú egyéni érdekei kevésbé valósultak meg hiszen nem tudott baráti kapcsolatokat ápolni és kimaradt a felhőtlen, játékos gyermekkorból. Azok a játékok, amiket ő játszott messze meghaladta a kortársai tudatszintjét. A család érdeke az volt, hogy elbújtassa a szégyenfoltot és ne bélyegezzék meg őket, ami természetszerűleg járt a kirekesztéssel és egyben Hannibál egyéni érdekeinek érvényre juttatásának elbukásával. Később amikor már lehetősége adódott megvillantotta rendkívüli képességeit a katonai iskolában, ahová szülei íratták. Azt gondolták a szigorú nevelés majd talán megváltoztatja a gyermeket. A tanítói felfigyeltek az ifjúra, akiből hadvezérkari főnököt avanzsáltak. A tanulmányai végeztével bekerült olyan elit körökbe, ahol kamatoztatni tudta rendkívüli képességeit. Hazafiságát a nemzet szolgálatába állította és az egyéni érdek egyesült a család illetve a nemzet érdekeivel. Hiszen olyan szellemiséget, hadrendi képzést adott katonáinak, hogy a legádázabb küzdelmekben és a legszigorúbb körülmények között is képes volt a csatából nyertesen kijönni. Az egyéni érdekeit képes volt a családból felemelkedve a nemzeti érdekkel egyesíteni. Ami azt a hármas képletet még teljesebbé tette az a spirituális energia rendkívüli alkalmazásának módja volt, amit nem tartott meg kizárólag saját magának, hanem katonáit ez alapján képezte ki, oktatta és nevelte őket. Ha úgy tetszik a rendkívüli tudását az univerzum szolgálatába állította. Így képes volt az egyéni érdekeit (boldogulás, kiemelkedés) és a családi érdekeit (elismerés, büszkeség) a nemzet szolgálatába állítva (győzelem, védelem) az univerzális érdekekkel (spirituális tanok oktatása) együttvéve összegyeztetni. Ez a szellemiség ami igazán naggyá tehet bárkit a földön, ha nem engedi a látókörét beszűkülni és tered, utat ad a gondolkodásmódon keresztül a rendkívüli szellemiség megnyilatkoztatásának. 

Mindenki feladatokkal érkezik le a földre. A Teremtő egyformán fontosnak érez minden emberi lényt, fajtól, nemtől, bőrszíntől, vallási- és politikai nézettől függetlenül. A Thot élet virága egyéni, családi, nemzeti és univerzális pszichoanalitikus modell kérdéskörei rámutatnak arra az összefüggésre, amit az egyénnek önmagának szükséges megtalálnia a saját életében. Találja meg, fedezze fel önmagát. A leszületési néven kívül ki ő, milyen feladatokkal született? Mi az életútja? Hol tart abban jelenleg? Van-e benne valami elakadás, zsákutca? Mi a szerepe a családjában? Hogyan látja önmagát a családban? Hogyan kapcsolódik hozzá? Mi a szerepe a saját nemzetében? Hogyan érez, viseltetik a saját nemzete iránt? Ha elhagyta szülőföldjét miért tette azt? Büszke-e a magyarságára? Ha nem, miért? Mit gondol a magyarság univerzálisan betöltött szerepköréről ... stb. 

Az első három halmaz metszetének egyesítése megadja azt a közös elegyet, ami automatikusan elvezet a fejlődéshez, az univerzális alaplétezés értelméhez. Az egyházak sajnos elhitetik velünk, hogy csak rendkívüli emberből lehet felmagasztalt szent ember, akit ők azzá avanzsálnak. Az univerzum valós, igazságos egyenlőséget hírdet. Az esély bárki számára adott, hogy felemelkedett mesterré, tanítóvá válhasson. A megvilágosodás fogalma helyesen értelmezve nem más, mint képbe kerülni, tisztában lenni az univerzális összefüggésekkel, alap tézisekkel. Persze a ma embere jelentős hátránnyal indul ebben a versenyben, hiszen az egyéni, társadalmi, nemzeti akadályok között le kell küzdenie a szándékos, tudatos és mérhetetlen mértékű elferdítés, hamis tanok közvetítéséből fakadó megvezetést is. Ez lenne a mai ember feladata, hogy felébredjen a mélyalvó fázisból és elérkezzen a tisztánlátás korába. Blogom vezércikke is ez, nem véletlenül. A gondokodásmód kiszélesítése, kibővítése, a tudatosság kitágítása adhat teret ebben bárkinek. Kezd el magadon a változást, mert a változás belülről fakad. Amikor sok pici változás összeadódik, a kollektív tudat ereje által elérkezhet a hőn áhított világ, amire az emberiség 25 ezer év óta vágyik. Itt van, itt kopogtat az ajtóban, csak tenned kell érte önmagadban, ott legbelül, mélyen a saját belső világodban. Ezt nem mondhatja meg számodra kívülről sem jós, sem látó, sem médium. Az univerzum rendet tart maga körül, még ha ki is billentek a dolgok a helyükről, idővel minden visszatér az eredőhöz, a valóban tiszta forrás energiájához. 

2022.11.18.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

Forrás: Thot - élet virága, Voltaire - Állam- és jogelmélet, Rousseau - Híres hadvezérek, Aekchnaten fáraó - Vezetés elmélet. 

Ajánlás: Ne kicsinyítsd le magad azzal, hogy senkinek sem vagy jó, kevés vagy. Fordítsd át az ellenkezőjére: van benned valami ami téged naggyá tesz. (Aekchnaten fáraó - i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

Kép: saját szerkesztett fotó

Kapcsolódó bejegyzések: 

Thot - élet virága egyéni érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
Thot - élet virága családi érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör: 
Thot - élet virága nemzeti érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
Thot - élet virága univerzális érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.