Thot - Élet virága univerzális érdek pszichonalitikus modell

Mitől és hogyan tudom a saját érdekeimet képviselni a családban, a nemzetben és ez emberiség, bolygó szintjén? Hogyan válok eggyé az univerzummal, mint az univerzum forrás energiáját hordozó legkisebb humánerőforrással. Hogyan lehet ezt az erőforrást a saját hasznomra fordítani, a család, a nemzet, az univerzum elnyomása, leuralása, leigázása nélkül? Ezekre a kérdésekre ad választ ingával vagy belső hanggal lekérdezve a Thot - Élet virága univerzális érdek pszichoanalitikus modell. 

Mindenki szeretne jobban élni, bővelkedni javakban. Kinek sikerül, kinek nem, ebben jelentős szerepe van az éppen megélt karmájának is. Ha a leszületési feladatot vesszük alapul az univerzum a legbölcsebb tanítást adja számunkra. Egyenlőség melletti felemelkedési lehetőséget. Na jó, de hol van egyenlőség a mai világban? Mondhatnánk a ma emberét kizsákmányolás, elnyomás, rabszolgásítás és leuralás jellemzi még a demokráciának csúfolt ideológiában is. 

Az elnyomás elsődleges eszköze a hatalom és a pénz. Ez alól teljesen kivonni nem tudjuk megunkat. De a részleges tehermentesítés lehetősége bárki számára megadatik. Pusztán a tudati jelenlét szükségeltetik hozzá. Mennyire vagy képes jelen lenni a jelenben, a jeleket mennyire fogadod be illetve hogyan tudsz az áramlattal utazni. Ez a kulcsa az elnyomás alóli kiszabadulásnak. Függetlenítés és önállóságra való törekvés mellett visszatalálni a valóban szabad piaci önellátó gazdálkodáshoz. Ez az egyetlen kilábalási út, ha tetszik ha nem ez a lehetőség adott a jelen embere számára, mivel tömegesen hagyta a tudati energia kizsákmányolásával és szándékos alacsony szinten való tartásával az elnyomást. 

Az egyén miután felismerte céljait, egyesíti azt a legkisebb közösségi egység céljaival a családdal. Nem véletlenül rombolják szándékosan a család fogalmát, ideologizálnak olyan fogalmakat, ami univerzális alaptörvény. Az apa és az anya fogalmát ideológiai alapon szükségtelen meghatározni, hiszen adott. A spirituális vonatkozásban már annál inkább fontos a szerepköröket meghatározni. De ennek a felvállalása olyan témát érint, ami jelenleg a társadalom többsége számára tabu. Hiszen a társadalmi egyenjogúság felbomlása nem fog megszűnni az álfeminista mozgalmak előretörésével. Mert a problémák eredője a kizárólag női telekinetikus energia tudatos, spirituális háttérhatalmi elbitorlása. Ennek alapján sokkal inkább maszkulinizmust élünk jelenleg. A férfi fizikai erő (yin) és a női telekultikus energia (yang) együttese adja meg azt a kohéziót, ami az univerzális egyensúly alapját képezi. Ennek helyreállítása kizárólag az álspirituális világban tevénykededő emberek megbuktatása révén lehetséges. Bárminemű politikai, gazdasági törekvés hatástalan maszatolás marad, mert nem az eredőnél kezeljük a problémát. 

A családi érdekből adódik össze az össz társadalmi, azaz nemzeti érdek. Hol vagyok én ebben a szerepkörben? Hol érzem az egységet? Miért érzem, vallom magam magyarnak? Csakis azért mert itt születtem magyar földön és magyarul beszélek? Honnan erednek az ősi magyar gyökereim? Kik voltak az igaz magyar felmenőim? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket latolgatva fejthetjük meg az egyén nemezeti érdekvállalásában gyakorolt szerepkörét. Valljuk be őszintén melyik tanórán, melyik magyar oktatási intézményben hangzanak el a magyarsággal, a magyar indentitástudattal, nemzettudattal párhuzamos kérdéskörök? Hogyan várjuk el a fiataloktól a nemzettudatot, a nemzetazonosságot, ha a tanításaink messze nem tükrözik azt az eszmeiséget? Persze, a tanítás ingyenes, de meg is látszik az eredménye. Ingyenesen kötelező magunkévá tenni a hamis tanításokat. Elvárunk, de cserébe nem adunk semmit, ahogy a politika hangoztatja: ígérek de nem adok. Vagy adok is meg nem is egy jó nagy nemakármit. Osszátok be egy életre, mert úgysem kaptok mást. 

Az egyén univerzális tudatképe az egyéni érdek, a családi érdek és nemzeti érdek elegyéből tevődik össze. Az az ember, aki tisztában van mindezen három matematikai halmazzal, már nem ül fel politikai lózungokhak, nem acsarkodik az utcán. Tudja, tisztában van vele, hogy a tüntikélésnek semmi értelme. Hiszen a felettes érdek nem egyezik az egyéni érdekkel. A jó vállalati vezető is akkor válik azzá, ha tisztában van saját céljaival, van közös metszete a család céljaival és a társadalom (közösség, szervezet, nemzet) céljait ábrázoló halmazzal. Akkor felülről az univerzumot képviselő égiek, szellemi vezetők, spirituális mesterek, tanítók támogatását is élvezni fogja. Ahogyan megkapták ezt őseink Árpád fejedelemtől visszamenőleg. Ma hol van az a vezető, aki élvezi mindhárom halmaz támogatását és megkapja a negyediket is a szellemi vezetői, irányítói státuszt is? Reméljük már a háttérben fontolgat, tervezget, latolgat és csak arra vár, hogy felfedje magát, mert a világnak igencsak össze kell szednie magát, hogy kilábaljon ebből az eszement zűrzavarból és káoszból, amibe sodorta önmagát. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.11.14.

 

Forrás: Thot - Élet virága, Voltaire - Állam- és jogelméleti rendszerek és Aekchnaten fáraó - Államelméleti rendszerek című művek nyomán. 

Ajánlás: A befelé tekintés csak akkor hozza az elvárt eredményt, ha képesek vagyunk önmagunknak bevallani a hiányosságainkat és felfedezni az erősségeinket (Voltaire) 

Kapcsolódó bejegyzés:

Thot - élet virága egyéni érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
Thot - élet virága családi érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör: 
Thot - élet virága nemzeti érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
Thot - élet virága univerzális érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:

 

Kép forrása: saját szerkesztett fotó

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.