Ödipusz komplexus

Az Oidipuszi görög mitológia mai napig élő eleme az ember elméjének rabságban való tartása. Adott egy király, aki uralkodását a hatalmának fitogtatására használja. A nép felett kegyet gyakorol, amikor a kivégzéseket elnapolja vagy néha napján megkegyelmez. Ez a máig tartó harc a szabadságjogokban és a római jogra épült ítélethozatalon keresztül az emberi mivolt és minőség megalázását jelenti. 

Oidipusz király a mindennapjait úgy élte, hogy a törvényhozatalt követően a saját berkein belül kiépített követők és harcosok által kerestette  azokat az embereket, akik nem tartják be a szabályokat. A modern kori áldemokratikus rendszer sem sokkal különb ennél. A többség akarata ellenére, illegitim (történeti alkotmányt hamisító) kormányzást élő és bitorló hatalom a saját eszmerendszerén belül felállított keretben az ellenörző szervezeteken (államhatóság és fegyveres testületek: katonaság, rendőrség) betartatja az általa létrehozott törvényeket, rendeleteket. A jog rendszere pedig a felettes érdek irányítása mentén eldönti kinek ad zöld utat, kinek pedig pirosat. Ha szerencsés vagy hagynak boldogulni, de csak egy bizonyos szintig mert azon túlmenően az érdekellentét fennállása mentén már útban leszel. Ha nagyon zavarod a köreiket és nem hódolsz be eltakarítanak. Enyhébb esetben tönkretesznek: testileg, lelkileg, szellemileg, anyagilag az összes kapcsolatrendszered külső irányítás mentén történő felszámolása a cél. Innen szabadulni nagyon nehéz, szinte már-már lehetetlen. Egyes országokban ezt a felülről generált, polip csápjaként szétágazó hálózatot maffiának hívják. Ez mára minden országban jelen van. A drog, az alkohol, a dohány, az ember- és szerv kereskedelem, szexrabszolgaság látható és láthatatlan részét képezi a korrupció, bűnözés és pénzmosás. A sorozatos lebukások is csak azt a célt szolgják, hogy egyik - másik oldalt megutáltassák aztán szépet jókat ígérve kezdik elölről az egészet, mintha semmi sem történt volna. Az Oidipusz király legendája életre kel, mintha millió számra darabolt lelki töredék reinkarnálódna számtalan új testben. A végtelenségig ismétlődő sorozatok-sorzata amire a pontot maga a nép teheti: elkergeti a bűnöző bandát és megalkotja az ősiség, homályából újraéledő szellemiséget. Igen ám, de a kérdés még mindig hogyanon van. Forradalommal, ami csak vért szül értelmetlen. Tudattal, tisztán a szeretet hatalmával senkit sem lehet jobb belátásra bírni, hogy távozzon. Viszont a tudat hatalmassága révén van olyan eszköz, aminek birtoklása megoldja a legfájóbb sebeket és elkergeti a kételyeket.

A polip szimbolikája a mélyből való felkapaszkodás. A csápjain lévő tapadókorongok segítségével képes bárhonnan, a legmélyebb óceánból is a felszínre jutni. Áldozatait bekeríti és a csápjai segítségével tartja fogságban. A polipnak nyolc karja és a karjaiban lévő nyolc kisagynak köszönhetően nyolc féle tudati irányítási lehetősége van. A nyolc különböző terület átviteles értelemben: az egészségügy, oktatás, mezőgazdaság-ipar, kereskedelem, államháztartás, rendvédelem, közlekedés-környezetvédelem irányítási rendszerek a szimbólum mai életmintára leképezve. Mindegyik kihelyezett agy (vezető) a fő agyi tevékenység alá rendelve, de önálló funkcióval bíró szerv. Ezek egyenkénti alulról épített társadalmi összefogás alapján kialakulva képesek megújulni ha az államra vársz, várhatsz még kigyógyul az Ödipusz komplexusból és a tetemek felett körző sasok és varjak károgását hallgathatod. A polip fő szíve mellett van még két másik kiegészítő szíve is, hogy a megnövekedett munkát ellássa. Ez a kiegészítő rendszer a szimbolika leképezésében a szeretet és az összefogás, ami a szövetséget a fő szervet táplálja. A szövetségi kormányzás az átmeneti, helyreállítás idején is képes betölteni azt a funkciót, hogy az állam működőképessége fennmaradjon. A káosz, káoszt szül, az átláthatatlan folyamatok kidolgozására jónéhány pártokon kívüli megoldási javaslat létezik, ami messzemenőkig működőképesebb és élhetőbb, mint a jelenlegi rendszer. A nép akarata és jóváhagyása dönt, hiszen régről tudjuk : "Azt a kormányt, aki szembe megy a nép akaratával jogában áll elkergetni." 

Ideje bölcsen cselekedni, nem felindultan, hévvel, hanem tisztán érző és látó lélekkel, ami a megoldást még ha átmeneti is, de óhajtja és várja. A megoldás ott van bennünk mindannyiunkban, csak a közös akarat hiányzik. Az egység, amit idegen szóval a magyarokra erőltetnek: unió már réges-régen elvesztette a relevanciáját. A magyar ősmag lelkek tudják csak igazán mit is jelent a szövetség, szövetségben való irányítás. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

 

2023.03.26.

 

Forrás: Thot - Szövetkezés, Aekchnaten fáraó - Kivel érdemes szövetkezni, Meritaton óegyiptomi hercegnő - Szövetségre fel, Belaver - Az óegyiptomi szövetségi renszere, Voltaire - Állam szövetség, Rousseau - Oidipusz király legendája című tudati lehívások. 

 

Kép forrása: 

https://www.freepik.com/free-vector/mourning-victims_8777232.htm#&position=1&from_view=undefined">Freepik</a>

 

Kapcsolódó bejegyzés:

https://hu.pinterest.com/pin/870883646672632813/

 

Ajánlás: Szövetségen, egységben az erő. A lélek ha betölti ezt a szerepet a felülemelkedés minden megpróbáltatást megér. Ha a siker utolér az érdem pedig maga a káoszon való felülemelkedés. (Aekchnaten fáraó - Szövetségi rendszer kiépítése) 

 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.