Az összefogás ereje

Az összefogás bármilyen pozitív céllal történik hatalmas erőt képvisel az életben. A tömegnek, feltéve ha valós hiteles, elérhető a célja és a vezetője tiszta szándékú óriási a kollektív térbe kiáramoltatott pozitív energetikai hozadéka. Ez az energia többlet pedig hegyeket képes megmozgatni. Sajnos Kossuth óta nem volt igazán méltó vezetője a jelen mai magyar társadalomnak. A felülről generált széthúzás, acsarkodás jellemzi. 

Az ember életében elért minden kimagasló eredmény mérföldkő, fordulópont. Szívesen, örömmel gondol vissza rá, még ha küzdelmes volt is és nagy áldozattal, vérveszteséggel járt. Így van ezzel a magyarság is amikor az 1848-as forradalom és szabadságharcra gondol. Bár a mögöttünk hagyott izmusok is és a jelenlegi gyötrelem (vad kapitalizmus) jócskán kivette az élét az emlékezésnek. Már nem tiszteljük egymást, nem tudjuk mi az a tisztelet. A hazafiság, hazaszeretet végkép kiüresedett. A szavak értelmét vesztve csengnek füleinknek. Énekeljük a Kossuth nótát, hiszen kisiskolás korunkban megtanultuk. De vajon tudjuk-e, adunk-e értelmet az éneknek vagy csak csupán elénekeljük mert megtanultuk és emlékszünk rá. A magyar így van ezzel sajnos emlékszik valamire, amit félig-meddig tévesen megtanítottak neki a felettes érdek jóvoltából. De mit jelent  emlékezni valamire vagy a szívedben őrizni az emléket és nem a tudatodból előrángatni azt, mint valami adathalmaz elegyét. Ez lenne a hazafiság, hazaszeretet valódi értelmezése, amikor a magyar föld a tápláló, életet adó anyaföld számodra több, mint az idegennek. Az idegen vagy idegen lelkületű ember (ősgeneisből fakadóan) soha nem fog olyan szívvel érezni a magyar föld iránt, mint aki a mag népének leszármazottja. Nem kell őt ezért elitélni, csak helyiértéken kezelni a cselekedetit és hozzáállását. Ha azonban a magyarság ellen fordul a jog minden eszközével köteles azt megvédeni az elbitorlóktól. Ez lenne a magyarság ősi univerzális küldetése. Ezt tudta jól annak idején Kossuth Lajos. Érezte a kívülről jövő fenyegető veszedelmet. Bár sok idő eltelt azóta, de örökbecsű mondatai beivódtak az igaz magyarság lelkületébe:

"Kossuth Lajos a néphez szólva:

Tudom nincs sok eszköz és a regiment is fogytán van. Az erő és a lelkesedés viszont határtalan. Ezt kell egységbe kovácsolnunk és elérni a közös nép akaratot: a szabadságot."

Ez az idézett mondat a Visegrádi Levéltár Kossuth Lajos Emlékiratok megőrzőjétől gróf Széchenyi István hagyatékából származik eredendően. Bár szellemisége vitatott mert a habsburg elnyomó rendszernek tartott fenn irodát, de átlátta a magyarság szabadságért vívott küzdelmének történelmi jelentőségét és a történeti alkotmányt (alkotmányozó nemzetgyűlésen a nép akarata által megszületett alap jog) aláírásával és pecsétjével ellátva hitelesítette. Ennek hiányában ma nem magyarul folyna a tanítás magyarországon. Ezt kell belátnia és megértenie mindenkinek amikor magyarul érez, gondolkodik és beszél a magyar nemzet. Csupán az elhivatottság nem elegendő. A tudás viszont sokszorosan megtérül a jövő nemzedéke számára. Mi magyarok tudjuk, hogy az 1848-as forradalom és szabadságharc során Kossuth Lajos tollából alkotmányozó nemzetgyűlésen megszületett történeti alap alkotmány záró rendelkezése tartalmazza azt a kitételt, hogy az alap alakotmány kizárólag a nép jóváhagyásával irható felül illetve módosítható.

Hiába az igyekezet, amit a felettes érdek diktál, miszerint eltüntesse, megsemmisítse az eredeti egyetlen bizonyítékát a történeti alkotmányossági jognak. Az alkotmány már biztos, tiszta kezekben van és csak a hívó szóra vár, mint anno Kossuth Lajos tette. Eljött az idő, hogy egységbe forrva a haza hazaszeretettel nemesülve újra összekovácsoljon mindenkit. Hiszen mindenki élete számít. Mindenki élete a tét. Nem csak azé a tíz főé, aki elárulta és megbecstelenítette a magyar hazát. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2023.01.27.

 

Forrás: Thot - Az igazság kutatása, Aekchanten fáraó - Kincsek amik biztos kezekben rejtőznek, Voltaire - Hazaárulás, Belaver - Mit érdemel a hazaáruló, Rousseau - A hazaárulás büntetési díjtételei című tudati lehívások. 

 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-photo/business-team-joining-hands-together-city-background_15601195.htm#query=Join&position=45&from_view=search&track=sph">Image by rawpixel.com</a> on Freepik

 

Kapcsolódó bejegyzések:

https://hu.pinterest.com/pin/870883646672321891/

Ajánlás: Mindenki élete számít. Az összefogás ereje ebben rejlik. A felülről gerjesztett széthúzás pedig megágyazza a nemzet sírját. Ne üljük fel a provokátoroknak, hangembereknek, hivatásos megmondóknak. Sokan, sokféleképpen próbálkoznak a magyar higgadtságot bombázni, sikertelenül. Mindennek eljön az ideje, a 2023-as év sorsdöntő a magyarság életében. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.