Nemzeti minimum

A minimalista stílusirányzat jelenleg aranykorát éli a művészetben, lakberendezésben. A minimál szó hallatán hajlamosak vagyunk valamiféle értékcsökkent, devalvált, leégett értelemre asszociálni. A tudat arra kondicionálja az elmét amire irányítják, önmagától vagy a felettes érdek akaratából. Ha az elme megragad ezen a nézőponton, a világ amit elénk akarnak tárni sem lesz több a nemzeti minimumnál. 

Az ember azért születik le a földre, hogy tapaszaljon, tanuljon az élet iskolájában. A nemzeti oktatás, még ha tartalmaz is némi jószándékot korántsem éri el a minimumot sem: nemzettudat, önállóságra nevelés, önálló gondolkodás és kritikus látásmód, retorika, szellemi irányzatok, spiritualitás, teljes szintű önvédelmi technika, kresz oktatása, alap szintű funkcionális torna, amire az egyén építhet és nem kötelezően elvárt teljesítményszintet kér a felettes érdek a testi adottságoktól függetlenül. A hamisítatlan, igaz tudást, történelmet meg kár is megemlíteni a sorban, mert annyira minimum, hogy már magas labda a nemzeti minimumnak is. 

Ebben a kontextusban átértékelődik a nemzeti érdek minimuma. Azt a szót, amit alacsonyra tettünk ingencsak magas lett hirtelen még a 21. századi mércével nézve is. Az elvárások minimuma olyanniyra nagy lett a kiüresedett értékrend, szellemiség és pénzalapú világnézet mellett, hogy manapság sokak számára a nemzeti minimum az, hogy legyen a boltban cukor és liszt. Elvégre társadalmi munkamegosztás és felelősségvállalás van. A pénz értékének fenntartása és megóvása is alapjában véve egy nemzeti minimumot jelentene. A nemzeti minimumba tartozna az is, hogy a munka helyiértéken kezelve megbecsülést adjon. Illetve az egészség fenntartására és javítására szolgáló alap emberi jogosultságot a nemzeti minimumként maximális erőfeszítésekkel igyekezzen a társadalom biztosítani. Nem valamiféle szocialista ideológiai eszmerendszerben, hanem működőképes, szisztematikusan felépített struktúrában. 

A nemzet minimuma egy olyan többszörösen ismeretlen egyenlet a mai ember számára, ahol keresgeti az együtthatókat, próbálja megfejteni a megoldást. De mivel az ismeretek hiányosak (szándékosan alacsonyan tartott tudatszint), így a megoldás nem akar megszületni. Ahogy a vajúdó állapotos nő is reméli a szülési fájdalmak enyhülését, a nemzet vajúdása is elhozza egyszer a várt jövőt: azt a minimumot, amit az egyén minimálisan elvár, attól a nemzettől, amelynek tagjaként éli az életét: 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ) 

2022.11.21.

 

Forrás: Thot - Nemzet és nemzetiség, Voltaire - Állam- és jogelméleti kérdések, Aekchnaten fáraó - Tisztázások című művek nyomán

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-vector/hungary-representative-elements-collection_1155263.htm#query=hungary&position=0&from_view=search&track=sph?log-in=google

Ajánlás: Ha bajod van a élettel gondolkodj el azon mi az a minimum, amit alapvetően elvársz magadtól és a környezetedtől. (Aekchnaten fáraó i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

Kapcsolódó bejegyzés: 

ttps://panitavers.blog.hu/2022/11/16/thot_elet_viraga_univerzalis_pszichonalitikus_modell

Thot - élet virága egyéni érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
Thot - élet virága családi érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör: 
Thot - élet virága nemzeti érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
Thot - élet virága univerzális érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.