Nemzeti valóság

Újabban divatos lett hazafinak lenni. Nemzeti lett a dohány, a kerekasztal, az érdekképviselet miközben megmaradt a mutyi is nemzeti. Az egyén érdeke is része lenne a nemzeti halmaznak, csak az ő szintjén leginkább az élelmiszer- és energiaválságot látja. Üres polcokat az alapvető élelmiszerekből vagy túlárazott termékeket, amire a szükségletet a felülről gerjesztett nemzeti érdek diktálja.

A mai magyar látkép, valóság az értelmetlenségen, a felelőtlenségen, az igazságtalanságon, a lenyúláson, az elnyomáson nyugszik. A nemzeti valóság árnyai több évezredes múltra tekintenek vissza, arra az időre amikor a nemzeti érdek egyezett az egyén érdekével. Ez a fajta tehetetlenség, elveszettség és kilátástalanság vetül ki a magyar nemzetre. A karmáját hordozza, cipeli a hátán. Megroskadva, összegörnyedve, segítségért kiállt. A karmikus évezredes nemzeti átok az, ami a mélybe rántja a magyart. Lehúzta, sárba döngölte és eltiporta az érzés, hogy nincsen kiút. Az évezredes sóhaj, türelmetlenség ami a megélt felhőtlen nemzeti boldogtalanságra utal ugyanúgy ott van a nemzet sorsában is, mint az egyén sorsában. Aki többezer éves létezése óta vágyja, kívánja a beteljesülést, amit leszületések sokasága révén sem volt képes elérni. Ez a beteljesületlenség, a türelmetlenségen át olykor dühbe, agresszióba torkollik. Elveszti a türelmét az egyén, akárcsak a nemzet. Mikor lesz már ennek végre vége? Mikor lehetek lelkileg, testileg, szellemileg is szabad? Meddig van rajtam a karma súlya, rabláncként fogva tartva saját hazámban?

Az egyéni valóság sokszínű lehet. Olykor eltérő egy-egy embercsoportnál, mint ahogy a nemzet valósága is más képet fest az egyéni és a felettes érdek tükréből. Egy dolgot azonban ne felejtsünk el, fontos észben tartani: az egymástól függetlenül létező valóságok, valóságok maradnak és a kollektív térben összérnek, összeforrnak, összekovácsolódnak, egybeérnek függetlenül attól, hogy a felettes érdek mit diktál. Ott a harcnak már nincs szerepe, okafogyottá válik. Az idő a valós nemzeti érdeknek dolgozik függetlenül az eltérő egyéni nemzeti valóságoktól. Az idő és a nemzeti erő legyen veletek magyarok szeretettel, bölcsességgel és összefogással egybeérve!

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.11.21.

 

Forrás: Voltaire - Hazafiság, Thot - Türelmetlenség és karma, Aekchnaten fáraó - Állam- és jogelméleti kérdések című művek nyomán csatornázott üzenet. 

Ajánlás: A türelmetlen ember dühös, agresszív és ingerült. Addig a pontig, amíg fel nem ismeri a karmikus mintát, amit leszületések sokasága révén hordoz magában. (Aekchnaten fáraó - i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-vector/hungary-representative-elements-collection_1155263.htm#query=hungary&position=0&from_view=search&track=sph?log-in=google

Kapcsolódó bejegyzés: 

https://panitavers.blog.hu/2022/11/16/thot_elet_viraga_univerzalis_pszichonalitikus_modell

Thot - élet virága egyéni érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör: 
Thot - élet virága családi érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör: 
Thot - élet virága nemzeti érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:
Thot - élet virága univerzális érdek pszichoanalitikus modell kérdéskör:

 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.