Telepátia

Telepatikus gondolatátvitel már az ősi világban is létezett. Több ezer évvel ezelőtt nem különleges kiváltság volt, hanem sok egyéb más képességgel együtt birtokolták az emberek. A tudat tágabb értelemben vett használata elfogadott volt. Az agy közel 90-100 %-át használták, ami a ma emberére átlagosan 3-5%-ra degradálódott. Az ehhez társított alacsony tudatminőség jellemzi a mai társadalmat. 

A ma emberének már pusztán az elegendő életvitel az életben, hogy tanuljon, dolgozzon és javakat halmozzon fel. A belső viág megismerése többnyire idő- vagy akarat hiányában elmarad.

Az emberi agy eredendően két félre osztott változata nem ilyen formában létezett. A tudatosodás beszűkülésével az agy térfogata folyamatosan csökkent, míg el nem érte a mai jellegű formáját. Az agykapacitás kihasználatlansága miatt további neuron és hipofízis csökkenési tendencia indult el. Ez a folyamat a mai napig is tart. Ha összehasonlítanánk egy sumér törzsben élő ember agyát a ma emberével, akkor jelentős különbségeket tárhatunk fel. A különbségek zöme formailag, küllemileg látható. A belső elváltozások azonban jóval több mindenre rámutatnak. Az alapvető hitbéli, gondolkodásbéli rendszerek folyamatosan elbutították a társadalmakat. Egyre kevésbé volt szükség az agytérforgat kihasználására, így az folyamatos sorvadásnak indult. A visszafejlődés akkor mértéket öltött, hogy ma már képtelenek az emberek a szabad gondolatok átvitelére. Ez egy leuraló, despota, elnyomó rendszert fenntartó társadalomhoz vezetett. Az elnyomás olyan tárgyi függőségeket rejt magában, hogy ma már kizárólag telekommunikációs eszközök révén vagyunk képesek beszélgetni egymással, vagy üzeneteket küldeni valakinek. 

A gondolat fizikai fogalmi meghatározása egy bizonyos hullámhosszon belüli rezgés. Ereje, kiterjedése mai eszközökkel is mérhető. Az emberi agy megfelelő tudatszint elérése esetén képes ennek az energiának a felvételére és továbbítására. Természetesen, mint minden a duális világban, ez is használható gondolati álomüzenet funkcióként jó és rossz dolgokra, a tudat befolyásolására is. A képességet a jelen társadalom egyedülállónak, rendkívülinek titulálja, fel nem ismerve a tényt, hogy az valaha általános volt. A mai kultúránk kb. 0,5%-a, azaz világméretben számolva összesen 1000 ember képes ezt a képességet birtokolni. Továbbá elgondolkoztató az a kérdés is, mi lenne az egyeduralomra törő háttérhatalmi törekvéssel, ha nem lennénk kiszolgáltatva a multimédiás eszközöknek. Hogyan tudná akkor az elnyomó hatalom az akaratát ránkerőltetni? A telefon, televízió és internet világában lebutított társadalom totális függővé ált. A függősége révén tudja elszenvedni mindazt, amit a jelenkor háborúk, járványok okán megél.

Feljegyezte: P. Anita

2022.05.08.

Thot: Telekommunikáció című műve nyomán

Kép forrása: https://stock.adobe.com/

Az írás saját szellemi tulajdon. Mindennemű felhasználása, sokszorosítása tiltott.