A pápa látogatásának margójára

Az 1990-es évektől egészen mostanáig összesen négy alkalommal járt magyarországon a pápa: 1991, 1996, 2021.09.12-én és 2023.04.28-30 közötti időszakban. A megadott dátumok numerológiai elemzése már önmagában is sokat mond. Mi a szimbólikus jelentése a numerológia tükrében a pápa látogatásának? Mi a vallás, pápaság mint földi legmagasabb vallási képviselői szint szakralitásban megmutatkozó jelentéstana? Erre a szakrális geometria adhat iránymutatást a spirituális útkeresőnek.

1991 (Változás, változások előkészítése, új korszak, új kezdet beköszöntése)

1996 (Ébredés lelassítása, visszatartás, gazdasági konjunktúra)

2021.09.12. (Elindulás, kezdet, kiteljesedés kezdete, kiinduló pont, rejtély, rejtekhely)

2023.04.28-30 (gyorsuló idő, politikai változás, figyelemelterelés, gazdasági szerepkör változás)

 

A magyarság szempontjából vallásirányító fő központ, a Vatikán sohasem tartozott a Szent Korona fennhatósága alá. A Szentség az ősmagyar igaz kereszténységen keresztül független az egyházi irányítói központtól. Ennek pedig letéteményese maga a földi megtestesülésében a fehér reverendát viselő pápa. A hitetlen ember a földön elszürkül, az anyagba szakad. A hit nélküli világ megfosztja őt a belső út feledezése általi örömforrásoktól, megtapasztalásoktól. A harmadik dimenziós lehúzó erő a fekete energiát képviselő Satanelli (Sátáni) gonoszságot megtestesítő emberi gyarlóság, leuralás, kapzsiság. Ennek az Isteni mester hármas számnak, az univerzális egységnek, Isteni individumnak az ellentétpárjai: hit (hitetlenség), Sátáni gonoszság (Isten, Teremtő), föld (ég). A fény útját járó ember, a tiszta forrás energiájából táplálkozik, az égi csatornákat használva, az önmagába vetett hittel él és a Teremtő, mint univerzális fennhatóság erejében hisz. Nem követ vallást, idolokat, bálványokat. De nem tévesztendő össze a belső azonosulása, önfelvállalása az ateizmussal. Az ateizmus a Teremtő, mint nem létező fogalmat tagadja. Csak az anyagi világ szükségszerűen, tényként elfogadott létezését tekinti mérvadónak.Ez az egyetlen viszonyítási pontja. 

Teljesen felesleges utálni, megkövezni, mocskolni a fehér reverendás pápát. Hiszen mint tudjuk a világ szines, sokrétű árnyalatokat mutat a szürkétől az egészen sötétig, feketéig. Ezt maga a gazdasági folyamatok is megmutatják. Minél nagyobb a piaci (kormányzati) szorítás annál erősebb a fél-fehér, szürke illetve fekete gazdaság mértéke. Ez a hármasság fehér (tisztaság), szürke (átmenet) és sötétség (fekete) az élet minden területére kihat, csakúgy mint a hitéletre, politikára és gazdaságra. Ezek az összefüggések fontosak a megértéshez, az elvonatkoztatáshoz. Bárkit lehet kedveli vagy szeretni, de az alapvető szerepkörök és felvállalások leosztása lényeges és fontos elem a megértés mögötti elfogadásban. Ráadásul a színelmélet, mint univerzális alaplétezés eredendően nem ismer szürke árnyalatot, ezt az ember mesterségesen generálta illetve hozta létre. A fekete szín pedig a fény hiányát, a sötétséget jelenti.

Ennek az alap hármasságra épülő szakrális elemei vannak jelen az életünkben, mint fő mozgatórugók. Bár elég nehéz meglátni az átmenetet a fehértől a feketéig, ha az elemek (emberek) rejtőzve maradnak a világ szeme elől. A szemnek meg kell tanulnia látni mindazt az Ármányt, ami a fehér ruhába öltözve a tisztasággal akar példálózni. Nem kevés ilyen ember van jelen életünkben akár baráti, családi és munkakapcsolati, közösségi, társadalmi szinten egyaránt. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2023.04.30.

 

Forrás: Thot - Vallástan, Aekchnaten fáraó - A papság funkcionalitása, Meritaton - Mire jó a vallás? Belaver - A papság hármas szimbolikai rendszere című tudati lehívások.

 

 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-photo/wooden-cross-hill-covered-greenery-with-dolomites-south-tyrol_10303265.htm#query=cross&position=40&from_view=search&track=robertav1_2_sidr">Image by wirestock</a> on Freepik

 

Kapcsolódó bejegyzések:

https://hu.pinterest.com/pin/870883646673377152/

 

Ajánlás: Ha teheted a fehér színt tedd górcső alá, kiméletlenül, irgalmatlanul, kegyetlenül nézz az igazság mélyére. Akkor milyen színűnek látszik a fehér? A vizsgálat fogja megmutatni a színek igazi jelentését. (Aekchnaten fáraó intelme elsőszülött lányának Meritatonnak i.e. 35 ezer évvel ezelőttből - Apai intelmek) 

 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.