A maximalizmus tévútja.

Karl Marx a maximalizmus eszmeiségének megalkotója több ponton is tévedett eszmefuttatásában. Az idő és tudás végtelensége a két faktor. Mivel az időt a vizszintes egyenesen ábrázolva a végtelenbe mutató nyíl jelzi, ugyanígy a függőleges vonal pedig a tudást végteleníti. A kollektív térben összeadódó tudat által felhalmozott emberi tudás örök, elbitorolhatatlan és végtelen. A maximalista ember a tökéletesség ideáját kergeti, ami teljességgel elérhetetlen. Hiszen mindig van hova fejlődni. Jól szimbolizálja ezt Aechnaten fáraó i.e. 35 ezer évvel ezelőtti magas szellemi tudásának szintje, ami matematikailag meghatározva az egészhez képest 50%-os volt csupán. Azt gondolhatjuk, hogy ez borzasztóan kevés. A 100%-hoz mérve valóban, de az aranykori emberi minőség nem élt leuralásban, az akkori megélési lehetőség sem volt korlátozva. Tehát az a szint pontosan elegendő volt a szellemi csúcsteljesítményre, ami korántsem jelentette a maximumot. Ha belső hangos lekérdezéssel teszed fel a kérdést kollektív térből levhívható tudás (AKASHA krónika) hány százalékát birtokolta? A válasz: 100% A hozzáférés ugyanis adott. Hány százalékát hívta le ténylegesen és alkalmazta 50%. Ami bőven elegendő voltl az óegyiptomi kultúra fénykorának megéléséhez. 

A ma embere hány százalékban képes hozzáférni az igaz, hamisítatlan, örökérvényű tudáshoz? Szinte nulla. Ezzel szemben elhitették velünk, hogy az iskolában szerzett diploma mögé rakott tudás elegendő a boldoguláshoz. A pénz és vagyonszerzéshez igen. A lélek és szellem fejlődéséhez viszont vajmi kevés. A maximalizmussal kapcsolatban  érdemes ezen a hasonlaton elgondolkoznunk. Valamint hozzárendelni a tévesen alkalmazott perfekcionizmus pszichológiai mintázatát. Mitől lesz tökéletes az eredendően tökéletes világ, ha még arra is képtelen a ma embere, hogy különbséget tudjon tenni az igazság és hamisság között. Beleszalad a megvezetések zsákutcájába és közben törekszik a perfekcionizmus világában a maximumot teljesíteni a maximalista ideológia mentén.

Ne tételezzünk fel Kalr Marxról szándékosságot. Tévedni emberi dolog. Az állításokat logikai úton kielemezve és a racionalitással párosítva juthatunk az eszmék alkalmazhatósági szintjének megállapításához.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2023.03.26.

 

Forrás: Belaver - Marx és a maximalizmus eszméje nyomán lehívott tudati elemzés, összegzés.

 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-vector/hand-drawn-black-magnifying-glass-sticker-vector_34371936.htm#query=maximalism&position=25&from_view=search&track=sph">Image by rawpixel.com</a> on Freepik

 

Kapcsolódó bejegyzés a Pinterest matematikai tudatosság táblámról:

https://hu.pinterest.com/pin/870883646673124905/

 

 

Ajánlás: Próbálj elérni mindent az életben drága lányom, amit csak lehet. Próbáld meg még a lehetetlent is. Hidd el  a hited elvezet a legmagasabb csúcsokra is. (Aekchanten fáraó tanácsa elsőszülött lányának Meritatonnak i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.