Origo, mint eredet, viszonyítási pont

Az origo, az eredet, a forrás, a zéró, a nulla pont iránya. Az origo szó nem latin, hanem sumér eredetű. Az Orion bolygó felfedezését, mint irányvonalat, iránymutatási pontot jelölték ki az origo szóval. A két szó egybecsengése óriási, nem véletlenül. Hiszen a magas csillagászati ismeretek révén tudták, hogy az ember amit az égbolton lát az csak töredéke, amit a valóságban az univerzum rejt. A rejtőzködés sokáig igen jól sikerült.  A hódító, leuraló szándék azonban napvilágra került és onnantól már lehetett tudni, hogy a kiáramoltatás helye mi is tulajdonképpen. A ma embere ezt mesének, hablatynak, spiri maszlagnak tartja mindaddig amíg fel nem ér a tudata arra a szintre, hogy valóban lát is és nem csak néz.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ) Tudati lehívás által 2023.03.26-án.

Numerológiai összecsengés: felfedés, ébredés, dimenzióváltás, tisztázás, tudat, oktatás. 

 

 

Forrás: Belaver - Orion és Origo (Franciaország, Lyon 1855. március 27.)

 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-vector/space-decorative-poster-with-light-from-earth-planet-beautiful-glossy-line-as-tail-comet_11242091.htm#query=orion&position=45&from_view=search&track=sph">Image by macrovector</a> on Freepik

 

Kapcsolódó bejegyzés a Pinterest szimbólumok táblámon található a nap kereszt pin:

https://pin.it/Bxj1QMf

 

 

Ajánlás: Nap kereszt (ősi sumér jelkép)

A négyes fogalmi kérdés rámutat az arany középút, eredet, kiindulási pontjára. Minden gondolatnak gondolatból leképezett érzésnek van egy eredete (kiváltó oka). A gondolat a kollektív térben összeér, a matematika elvén összeadódik. A balra forgó gondolati energia negatív (kritika, bírálat és vád) is lehet építő jellegű az egyén számára, ha képes a saját belső világában (nap korong) azt abszolválni. A jobbra forgó energia (pozitív gondolati minta) pedig felépíti az eredendően lefelé húzó energiát. Ezért van az ego, hogy segítsen a fejlődésben. Az emberben és a környezetében univerzális szinten minden a fejlődést szolgálja, csak meg kell látni benne a lehetőséget. (Belaver - Origo, mint kezdet) 

 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyzett.