Gnoszticizmus

A gnoszticizmus szó a társadalmi uralkodó elit, a markáns véleményformáló közeg, ami betagolódott a kora középkor társadalomba és ezt váltotta fel a magyar életben a nemesség a por néptől való elkülönülésének irányzata. A gnoszta, azaz vérbeli tehát közénk való. Ez jellemzi a mostani vadkapitalista, pénz és tőke felhalmozásra irányuló jelenlegi érában is a nemességet felváltó technokrata, magát felső tízezernek képzelő politikai és gazdasági érdekkörök, amik egymásba fonódva alakítják a többség, össztársadalom érdekeit figyelmen kívül hagyva, építve a saját világukat. 

Ha a magyar órák és a történelem tanítások nem a előre megírt klisséket és elvárt értelmezéseket, versfelmondást tartalmaznák, akkor lenne esélye a tanulónak látni azt a folyamatot és párhuzamot vonni a mostani korral, amiben él. Így, hogy a felettes érdek diktál minden társadalmi tömeget érintő szervet (oktatás, egészségügy, ipar stb.) a lehetőségek meglehetősen korlátozottak. A mai magyar nemzet számára sem szólásszabadság, sem szabad oktatás és végképp szabad magyarság tudat szerinti jogállam nincs. Azon persze lehet vitatkozni miért alakult ez így. De mindenképpen szükséges belátni, hogy a legnagyobb fejlődés korlátja illetve a tömeges kivándorlás és elnéptelenedés mögött egyértelműen kijelenthető szándékos, tudatos lelki, szellemi és fizikai rombolás áll. Az elkövetők pedig legyenek bármilyen pozicióban akár egy nemzeti szerv alattvalója, behódolója, kiszolgálója pontosan ugyanolyan bűnt követ el, mint elöljárója akitől a parancsot a pénzt befogadta. Az univerzum itélőszéke nem a római jogon alapszik. Nem tárgyalja a Teremtő az elvileg bűnös ügyet 10 éven át. A földi ruháját levéve azonnali ítéletet kap. Sajnos ezt a kijelentést sokan á ugyan már, hagyjuk a karmát olyan unalmas már - válasszal méltatják. Teszik mindezt addig, amíg nem látják a környezetünk szűkebb, tágabb értelemben vett változásait. A felgyorsult időnek (dimenzióváltás) köszönhetően érezhetjük a sürgetést magunkban. Nem véletlenül! Ugyanis nem szükséges újra leszületnünk, hogy a Teremtő (még véletlenül sem a sorsíró, hiszen a saját sorsunk írója mi magunk vagyunk a leszületésünk előtt a lélektervünk, leszületési feladatunk felvállalásával) véleményt formáljon az univerzum matematikán és fizikán alapuló elvei alapján az eddigi tevékenységünkről. A szívtérben összegyűlt negatív és pozitív töltésű ionok aránya határozza meg a szellemiséget, ami egy-egy tulajdonság, lelkiség meghatározása is egyben. Tehát nem tettek, bűnök elbírálása történik egy külső személy által. Hiszen az unverzális rendszerben mindenki maga mérettetik meg abban a Thot-i elferdített serpenyőben. Ha elég pozitív tulajdonságot ért el a földi küldetése (fejlődése) során, akkor azt pozitív karmával jutalmazza következő életében. Ugyanez fordítva is igaz a negatív ionokhoz csatolt tulajdonságok értelemszerűen negatív karmát vonzanak be. Itt jegyzem meg a Thot bölcs tanító mestert napkoronggal a fején és Anubis madárral ábrázolta a korabeli világ, amit jelenleg tévesen értelmeznek. Lehet szándékosan! Thot ugyanis a halál misztériumát tanítva az itt rekedt szellemeket segítette át a túloldalra a hatalmas szellemi tudásának köszönhetően, nem pedig igazságot osztogatott, mint valami bíró, ítélkező Isten a halál kapujában.

A gnosztikus ember pont ettől az alap ideától fosztja meg magát. Nem lát át a világ roppant összetett fiziológiáján. Csak és kizárólag szűklátókörúen, egyoldalúan szemléli a világot. A pénzcentrikusság, pedig elhatalmasodik rajta, leural mindent és mindenkit. Bennünket is, önönnmagát is megfojtja, megfosztja a fejlődéstől akárcsak a  felnövekvő új nemzedéket. Az a példát kapják ugyanis követendőnek, hogy a pénz az úr, a vagyon, a csillogás a valami. A szeretet, a békesség, a megértés, az elfogadás pedig messze elkerül minden befogadókészséget. És ebben nem a tanítóink a hibásak. Ők csupán egy szakadék szélén táncoló rendszertől kapják a fizetésüket, megkötött kézzel és lábbal lavíroznak hátha túlélnek valahogy. A túlélés, megmenekülés záloga pedig nem más, mint az összefogás és egység. Ebben tudunk példát leginkább mutatni a fiatal generációnak. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2023.03.05.

 

Forrás: Thot - Munkám, életem története, Voltaire - A felső tízezer, Aekchnaten fáraó - Neveltetés kérdése, Descartes - Oktassunk, de hogyan? Aküpülosz - Okosodjunk, Arisztotelész - Kit hogyan taníts, Belaver - A tanulás módszertana, Szókratész - Nevelés vagy neveltetés kérdései című tudati lehívások. 

 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-vector/detailed-round-golden-laurel-wreath-award-velvet-curtain-background-stage-podium_24718498.htm#query=Elite&position=4&from_view=search&track=sph">Image by Upl56</a> on Freepik

 

Ajánlás: Gondolkozz, cselekedj és újra gondolkozz! Mérd fel a tetteid következényeit és sokkal hamarabb fogod az ok-okozati összefüggéseket meglátni a karma törvényeiben. (Belaver)

 

A bejegyzés saját szellemi tualjdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.