Hold, Vénusz és az érzékek

A hold a női minőséget takarja csakúgy, mint a Vénusz. A ma embere már elfelejtette, hogy a hold fázisainak változása gyakorlatilag ciklikusságában megfelel a női nemi ciklus idejével. A nő, ha odafigyel a testében végbemenő egyensúlyi állapotok fenntartására, akkor a nemiséggel kapcsolatos betegségek is elkerülik. Erre számtalan lehetőség kínálkozik, a jóga, a mudra, a mantra, a mandala és meditáció világában. Bármelyikkel élünk még ha láthatatlanul is de belopja magát a szervezetünkbe és energetikai kódként közlekedik bennünk. Így van ez a Vénusz bolygó által a nőiségre, a női attribútumra, ősi archetípus mintázatra gyakorolt hatással is. Az ókori görögök sem véletlenül neveztek el róla a szépség, a női ideált megtestesítő Istent.

Vénusz, az ókori mitológiában egy gyönyörű Istenség volt, aki a női szépség ideáját valósította meg. A mítoszok, mitológiák mögött mindig próbáljuk felfedezni a valóság alapjait. Akkor tudjuk igazán helyére tenni a mai világban is ránk gyakorolt hatását, mint bolygó. Az ókori görögök a csillagászat magas szintű értelmezésére voltak képesek. Tudták hogy a Vénusz a holdhoz vetített mozgásai, bizonyos szögben fennálló konstellációkban (hold csomópont találkozások) olyan energetikai mintát adnak, ami a pozitív töltésű ionokból, a nőiség túlsúlyával rendelkező emberre lesz hatással, tehát a nőkre. Mélyebb összefüggések alapján már akkor tudni vélték, hogy a Vénusz által közvetített energia minőség kapcsolatban áll a női attribútúmmal, a nőiség szentségével. Nem véletlen, hogy Istenséget állítottak fel a Vénusznak, ami képzettársításban női alakot vett fel. Innen eredeztethető tulajdonképpen a női archetipus: a szépség, a lágyság, a könnyedség mintázata, ami a kollektív térből táplálkozik ma is, jelentős hatást gyakorolva a nőkre. Hiába próbálták a vallások a nőt megfosztani trónjától (lsd. Izmail és Izolda testvérpár története). Nem sikerült, csak jelképekben, bálványokban, hamisításokban (történelem, Biblia, politika). Ezt a minőséget egyenragú félnek tekintette az univerzális alkotó egység (Teremtő). Sohasem lehet ezáltal száműzött. Maximum addig, amíg a földi leuralás helyre nem állítódik az univerzális rend által. Vénusz egyébként rendkívüli szépséggel megáldott görög hercegnő volt Pallasz Athéné templomának falait az ő freskói illetve képei díszítették anno. Az ókori görögök úgy vélték a Vénusz, ha ember formátumú lenne, akkor valószínűleg az ő szépségével érne fel. Így a maximalizált női szépségideál archetípusa ezáltal termtődött meg, mint szellemi eszménykép ideológia (hibátlanság). Ez a kollektív térben lévő kódolt energiamintázat alapja minden leszületendő nőre hatással van. Ezt fejelték meg a Barbie baba kultusszal és végleg sikerült a női nemet belekergetni abba a zsákutcába, hogy mindenáron tökéletesnek kell lennie. Erre ráépült a szépségipar, vegyipar aládolgozó ága a zeneipar pedig piedesztára emelve, örök elérhetetlen vágyálommá gerjesztette a sztárvilággal. A női nemiség többszörös "megrontása" ezáltal maximalizálódott. Az önbecsmérlés, lekicsinylés, éheztetés, önkínzás, túlzott sportmánia az egészséges életvitelt hirdető modern kori ipariasított izomkolosszust és műiséget, mímelt bájakat operáló orvoslás pedig busásan szedhet be ezért pénzeket. Csak nézzük meg ismerőseink körében hány nő elégedett önmagával. Ha pedig éppen elégedett az meddig tart és milyen áldozatokat hoz érte. 

A hamvas, bájos, természetes szépség a magyar kultúkörben a vallási ünnepek köré sorolva Hamvazó szerdát tartja számon. Gyakorlatilag innen indul a 45 napos böjt, amit egyes vallások szigorúan betartanak a mai napig is. A keresztény kultúrkör eredendően a böjtöt nem valláshoz, hanem a tavaszi megújuláshoz kötötte, amikor a téli bezártság után a fény eljövetelét ünnepelve többet tartózkodtak a napon. A fénytelen, fehér (hamvas) bőr pedig új életre kapott a szabadban töltött idő átal. Kár, hogy a vallási ritusok mindent képesek kisajátítani még ezt is, anélkül hogy a pontos eredetét a híveikkel közölnék. Mivel őseink a hold járásához igazították az ünnepeket és a naptárat (holdnaptár), így a hamvazó szerda nem egy megadott naptári dátum (Gergely naptár) szerint indul, hanem a hold fázisához kötve szerdán a csillagászati tavasz beköszönte előtt, amikor már érezhető a nap meleget adó ereje. Így a hamvazó szerda jelenlegi időmérési módszerek szerint idén teljesen véletlenül esik pont szerdára. 

A hold hatását a nőiségre már fentebb említettem, a nőiség egy másik aspektusát az anyaságot jeleníti meg. Hiszen a női nemi ciklus is ezt szolgálja. Érdekes módon csak halkan jegyezném meg az orvostudomány mind a mai napig nem tudott kézzel fogható magyarázattal szolgálni arra, hogyan lehetséges fogantatás ciklus nékül is. Időnként a természet rácáfol az elvhűségre felállított ideológia mentén működő orvoslásra. A nő akkor teljesedik be, amikor az életadás örömét, telekinetikus energia áramoltatását képes ezen keresztül megélni. Ez történhet gyermekáldással vagy anélkül is. A Vénusz, mint női szépségidea konkrétan jelen van a női testben (lsd. Vénusz-domb) nem véletlenül. Ha elvonatkoztatunk az intim látványtól a Vénusz domb egy egyenlő oldalú háromszöget alkot. Egyik csúcsa, a legfelső az éteri energiát adó nap, ami a korona csakrán át a belső napon keresztül áramlik a testbe (Ez a merkaba felső csúcsát jelentő boldogság építőköve) Az alsó részben a háromszög bal oldali pontja a Vénusz a gyökércsakrából kiáradó földi telekinetikus energia minőség, a szülővé válás, anyaság szimbóluma. Tehát a merkaba táplálás, fejlődés, fejlesztés, növekedés ága. A harmadik csúcs pedig nem más, mint a hold energiaminőséget transzformáló égi energia. Ez pedig a nő mint családot összetartó feminin kötőelem van jelen a nők életében. Szeretet, elfogadás, megértés attribútuma a merkaba alsó csúcsán.

Ezt az alap összefüggést mind az ógörög és óegyiptomi kultúra ismerte és követte. Nem véletlenül kezelték a nőt  helyiértékén. Ennek alapján képes volt az univerzálisan megalkotott szerepét betölteni. A nemi vágy leképeződése a nőkben is ennek az alap háromszögnek (Merkaba alsó része) az egyensúlyi állapotán múlik. A női individum alapvetően befogadó a nemi jellegéből következően. Ezt erősítve, túlhangsúlyozva tették azt ma is sok esetben eszközzé. A kiáramoltatást a telekinetikus energia általi életadást, amire kizárólag a női mivolt képes, pedig háttérbe szorították. A nők többségében nem is tudják milyen mértékben lettek jogfosztottak, hogy az ősi hagyományokat ma már nem adják át apáról lányra. Az óegyiptopi kultúrkörben ez természetes volt, bármennyire is furcsa de nemiség, közvetlen nemi kapcsolat nélkül tanította meg az apa a lány gyermekét a telekinetikus energia használatára. Ha ez meglenne tömegesen nem tekintenénk csodabogárként a telekinézis művelőire? Hangsúlyozom a jogfosztás nem a mai álfeminista ideológiára értendő. Ez sokkal inkább maszkulinizmus a férfi elnyomás része aminek jóvoltából a nők háttérbe lettek szorítva energetikailag.

Ezek után jogosan vetődik fel a kérdés miért is kellett a nőket kihagyni a keresztvetésből? (Helyesen: Teremtő vagy Isten - gyermek, fiú és lány egységesen, anya és Szent Lélek.) Milyen elvetemült, alávaló az aki az eredeti Krisztusi négyes egyenlő oldalú keresztet képes volt átalakítani a ma használatos keresztre? Ez a fajta egyensúlybomlás a kozmikus térben, a fizikai létben való leképeződése pedig megmutatja a jelenkori állapotokat.. Térvesztés olyan mértékben megtörtént, aminek helyreállítása nélkül nem működőképes semmilyen felülről generált álideológiai alapon működő rendszer. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2023.02.22.

 

Forrás: Thot - Ősiség és nőiség, Aekchnaten fáraó - Apai kötelezettségek (apa-lánya), Meritaton - MIsztérium Iskola (nők, nőiség) Belaver - Ki volt Vénusz Istennő? Verimatologie - A Vénusz szerepe a földi létben, Arisztotelész - A nők elismerése, Szókratész - Női nem, Platón - Női mindenség, Aripidész - A nők dicsősége (Platón nyomán) Aküpülosz - A nők dícsérete című tudati lehívások

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-vector/feminine-collage-vector-love-illustration-mixed-media-art_18242424.htm#&position=0&from_view=collections">Image by rawpixel.com</a> on Freepik

Ajánlás: A nőiség összefoglaló elmélete az élet kezdetén a születéstől vezet bennünket a végtelen időtlenségen át a mindenségbe. Ezt  ha a lélek nem ismeri fel önmagától, tanítani szükséges. A Misztérium Iskola pont ezt a női minőséget képes pótolni és helyreállítani ott ahol kell. (Meritaton - óegyiptomi hercegnő i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.