Feszültség kezelése a hétköznapokban

Az energia áramlik és benne, mint univerzális tényező az ember elhelyezkedik a létezés legcsodásabb, legtökéletesebb alkotásával az univerzum, a Teremtő jóvoltából. Ebből az ideából csak a nem tudás, illetve a tudás megtapasztalásának hiánya ad lehetőséget arra, hogy az egyén a rajta be- és kiáramló feszültséget (energiát) ne helyiértéken kezelje. 

Nézzünk egy hétköznapi példát a feszültség generálására. A főnökünk irreális elvárásokat támaszt felénk és képtelenek vagyunk a tőle elávárt teljesítményt produkálni. A kényszeres erőlködés stresszes állapothoz vezet. Hazaérve szembesülünk a fiatal, kamasz gyermekünk iskolai problémáival és még a feleség is zsőrtölődik a háttérben, hogy nagy a rumli a lakásban. A kiáramoltatott negatív töltésű ionok, feszültség, indulat agresszió formájában elhagyja a fizikai testünket. A fizikai testet körülvevő láthatatlan burok őrzi, tárolja ezt az energiát az éter testben. A családtagjainkkal és embertársainkkal való találkozás révén ez energia formájában megjelenik egy másik adóvevő készülékben, emberben, mivel a testömegünk 85%-a víz így az elektromosság vezetésére teljes mértékben alkalmasak vagyunk oly mértékben, hogy akkumulátorként ezt a kapott negatív töltésű energiát még további hozadék energiával is felruházhatjuk. A bennünk meglévő és kiáramló energiák folyamatosan cserélődnek és mint puspkaporos hordó robbanhatunk szét vagy találunk valami energia levezetési módot. (pl. művészet: tánc, zene, alkotás, sport) és az energiakiegyenlítődés révén megszabadulunk a felesleges negatív töltésű energiától. Mindkét megoldás lehetséges. A társadalom csupán annyit vár el tőlünk a családi problémákat hagyjuk otthon, a munkahelyit pedig ne vigyük haza. Ok, de mégis hogyan? Hiszen nincs mindig lehetőségünk alkotásra, sport tevékenységre. 

A továbbiakban egy alap gyakorlaton keresztül szeretném bemutatni az energia szabályozásának lehetőségét. Az emberi test bal oldalán az input, azaz a bemeneti, beáramló energia központja van.  Értelemszerűen a jobb oldal a kimeneté, vagyis az output elem. A duális világban nem véletlenül van két karunk és lábunk, a természet ezzel arra akarja a figyelmet felhívni, hogy minden éremnek két oldala van. A kettőségünkből adódóan állandó áramlásban, körforgásban vagyunk a bennünket körülvevő világgal, akkor is ha nem veszünk róla tudomást. A túlzott negativitás lelohaszt, megbetegít és elfáraszt. Energetikai gyakorlatként feszültség levezetésére illetve áttranszformálására van lehetőségünk az alábbi módon: állva vagy ülve a bal karunkat nyújtsuk fel az ég irányába. Ez lesz a bemeneti oldal a kívülről jött feszültség, idegállapot esetén, (pl. főnök presszionálása) ott érkezik be a negatív töltésű energia. Ezt az energiát elképzeljük, ahogy beáramlik a testünkbe. Negatív rezgés, energia lévén a test középpontjában (szívcsakra) spirálisan balra forog bennünk (aki érzékeli az energia áramlását) Ezt az energiát képzeletben átirányítjuk a jobb karunkba, miközben a balt leengedjük a tesünk mellé. A jobbat pedig a magasba emeljük. Az energiát a kimeneti oldalt használva kivezetjük a testünkből képzeletünk segítségével. 

Haladó szinten, aki érzékeli az energiát és képes azt a tudatával irányítani a telekinetikus térben a szívtér spirális balra forgó energiáját megállítja majd jobbra fordítva indítja el, immár pozitív töltésűre transzformálva azt. Ezt a pozitív töltés kivezetése nélkül is képes az ember a fizikai test éter testén keresztül automatikusan kiáramoltatni. Így a gyakorlatsor révén tudati vizualizációs technikával vagy energia mozgatásával képesek vagyunk viszonylag gyorsan túljutni a kapott feszültségen. Persze, mint minden spirituális gyakorlat ez is kíván elsődlegesen hitet és tapasztalatot. De ne csüggedjünk az erő velünk van akkor is, amikor a legelveszetebbnek gondoljuk magunkat. Nyilvánvalóan a magas tudatszintű ember ezt már teljesen alapnak tekinti, hiszen attól hogy nem látok valamit még létezhet.

Továbbá elgondolkodtató az a fajta felülről generált uszítás formájában érkező félelem energiaáradat is, amit a felettes érdek közösségi média megmondó emberein keresztül áramoltat a telekinetikus térbe. Ha csak picit is befelé fordulsz, magadra figyelsz amikor hallod őket mit érzel? Szeretet vagy gyűlölet áramoltatását? A gyűlöletbeszéd pedig tudjuk milyen indulatokat gerjeszt és hova fajulhat el. A magyarság problémájára pedig nem a belviszály, agresszió és a polgárháború adja a megoldást, hanem a bölcsességel teli tudás és időben végrehajott taktikus lépések sorozata. Fontold meg jól kit hallgatsz és kit követsz! 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2023.01.20.

 

Forrás: Buddha - Testgyakorlatok, Belaver - Jóga és az energia munka, Aekchnaten fáraó - Test, lélek, szellem gyakorlatai, Voltaire - Gyűlöletbeszéd, Szókratész - Háborúzás és gyűlölködés, Aküpülosz - Hogyan robbants ki háborút? Arisztotelész - Belviszályok és lázítás című gondolati csatornázott üzenet. 

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-vector/hand-holding-big-long-needle-red-balloon-balloon-before-popping-flat-vector-illustration-problem-failure-risk-concept-banner-website-design-landing-web-page_26921807.htm#&position=0&from_view=collections">Image by pch.vector</a> on Freepik

Ajánlás: ne hagyd magadon eluralkodni a feszültséget. Az uralkodó légy te saját magad az egód felett. (Buddha) 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.