Energia szabályozása

Az energia áramlik. Az univerzális törvényszerűségnek megfelelően folyik. Amikor elakadás, blokk van a rendszerben, a blokkok hatására először a finom rezgések lassulnak le, ami a solar plexus, azaz a test központi energiaellátó rendszerén a napfonat csakrán át összpontosul. Ha tartósan fennmarad ez az állapot és a tudat nem vezi észre a test jelzéseit, akkor a tünet betegség formájában jelentkezik (lelki vagy fizikai síkon).

Kiemelten fontos a testen áthaladó energiák harmonizálása, szabályozása. Azon túlmenően, hogy érzékeljük az energiákat a tudatos testgyakorlás révén (jóga) tudjuk őket kontroll alatt tartani. Az sem jó, ha a földi telekinetikus energiából van túlsok mert  akkor nehézség, földhöz ragadtság, elmozdulásképtelenség jellemzi a személyiségünket. Az égi éteri energia túlsúlya pedig elrugaszkodást, repülést, fellengzősséget, túzott szárnyalást, elvonatkoztatást jelenít meg az életünkben. A kiegyensúlyozás néhány alap fizikai gyakorlattal kivitelezhető.

Háton fekve a térdünket felhúzzuk és széttárt lábakkal a talpakat a földön tartva végezzük a gyarkorlatot miközben a kezünk ima tartásban van a mellkason. (A kezek kinyújtott újjakkal felfelé néznek, a tenyerek összeérnek) A karok a földön nyugszanak. Először próbáljuk meg a taplakon beáramló földi telekinetikus energiát a lábunkon keresztüláramoltatva a napfonat csakráig eljuttatni úgy, hogy a test deréktól felfelé elernyedt. Haladó fokozat: a térdeket közelítsük egymáshoz úgy, hogy a belső combizom megfeszül, de a talapak mozdulatlanok maradnak. A felsőtest mindvégig elernyedt. Az égi éteri energiákat második lépésben a kezeken át (csúcsponti energiamező) vezessük a napfonatba, miközben a deréktól lefelé elernyedt a test. Haladó változat: a kezek összeszorításával erőkifejtéssel végezzük miközben a alsó test elernyedt. Harmadik lépésként az első és második gyarkorlatsort egyszerre végezzük. A tudatszint magasabb fokán a gyakorló már képes a testén átfutó égi- (éteri) és telekinetikus (földi) energiákat úgy vezetni, hogy erőkifejtés nélkül mozdítja ki a nyugvó pontból a testet csupán az energia használatával. 

Ülve végezhető gyakorlati típus: hajoljunk előre az ujjainkkal kinyújtott felfelé néző tenyereket fektessük egymásra, a lábak párhuzamosan nyitva, talpak a talajon. A karok a combunkon pihennek kissé előre dőlünk. A földi telekinetikus energia érzékelését végezve vezessük az energiát a napfonatba. Haladógyakorlat: a combok egymás felé közelítésével végezzük, míg a felső test nyugalmi állapotban van. Második lépésként az égi éteri energiát az ujjainkon át lehozva, a karokon keresztül áramoltatjuk az energát a napfonatba (köldök felett két újnyira található csakra) Haladó verzió: a karok összenyomásával kivitelezzük a gyakorlatot, az alsó test mindvégig nyugalmi állapotban van. Harmadik lépésként az égi és földi energiákat egyszerre vezetjük a napfonatba. 

Az óegyiptomi misztérium iskolák alaptanításai között szerepelt az energia kiegyenlítése. Ez a szellemi és fizikai gyakorlat hatással van a gondolkodásmódra, a lelkületre, a érzelemvilágunkra is, hiszen ahogy bent, úgy kint. A szellemiség olyan mértékű hanyatlásnak indította be a modern kultúra világában a oktatást, ami a belső tudati világok elutasítását és nélkülözését takarja. Ennek felismerése az elsőszámú feladat az univerzális rend helyreállításának folytatásában. A föld és ég között elhelyezkedő ember a mikro és tágabb értelemben vett kozmosz része, nem teheti meg hosszú távon büntetés nélkül, hogy nem vesz róla tudomást. A büntetés pedig maga a betegség, a krízis, a válság ami az egyén, a család, a társadalom alapjaiból táplálkozva építi fel a nemzetet. Az egyensúlyból való kibillenés minden szinten érzékelhető. Az alapokból felépítkezve lehet ezt a normát visszaállítani. Hiszen a ház épéítését sem a kéménynél kezdjük el. Ha a felettes érdek valóban és ténylegesen a nemzeti érdeket szolgálná, akkor a alapoktól kiindulva a valós érdekszövetségek mentén valósítaná meg az elképzeléseket. 

(Hamarosan folytatás következik) 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.12.20.

 

Forrás: Thot - Élet virága, Voltaire - Állam- és jogelméleti kérdések, Aekchnaten fáraó - Misztérium iskola tanítások, Thot mester irányelvei alapján, Buddha - Testgyakorlás az energia kiegyensúlyozására, napfonat csakra című gondolati csatornázott üzenet alapján. 

Fontos! Bármilyen jellegű torna előtt kérje ki gyógytornász illetve szakorvos tanácsát az ellenjavallatokról. Bár a jóga speciális formája, a tudati energia irányításával végzett gyakorlatok nem megterhelőek, nem kívánnak nagy fizikai megterhelést vagy erőkifejést a maximális biztonság érdekében tájékozódjon a gyakorlatsor elvégzése előtt. 

Kép forrása: 

https://www.freepik.com/free-vector/radiating-light-movement-background_5486320.htm#query=energy&position=27&from_view=search&track=sph">Image by pikisuperstar</a> on Freepik

Ajánlás: A világ minden területe összefonódik, összekapcsolódik. A munka, a hit, az oktatás, az állam irányítása tulajdonképpen egy közös kérdéskör. (Aekchnaten fáraó i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.