Téli napforduló

Őseink nem ismerték a karácsonyt, maga az ünnep nem létezett számukra. A karácsonyt az üzleti világ hozta be a köztudatba, nyilván ehhez segítségül hívta a felettes érdeket kiszolgáló hatalmi erőket és a vallási irányzatokat is. Az emberekre kényszeresen ráerőltetett vásárlási láz, ami hajtotta a gazdaság motorját: vásárolj és fogyassz! Dőzsölj három napig, nem számít ha utána kornyadozol.

A tényleges ünnep a december 21-hez köthető téli napforduló volt, amikor énekkel, tánccal ünnepelték a nappalok hosszabbodását. Innentől számítva ugyanis a hold naphoz vetített járásához képest egyre rövidülnek az éjszakák. A mesterséges időszámításba egy kicsit bekavart a jelenleg használt naptárrendszerünk, amit az egyházak rendeltek meg Gergely főpaptól. A róla elnevezett Gergely naptár adott lehetőséget kivenni és betenni olyan éveket a történelembe, ami eredetileg nem volt ott (utólag rakták oda) vagy elvenni több száz évet (lsd. magyar történelem meghamisítása). A lényeg a sumákolás: ami nincs az nem is létezik. Így el lehet bújtatni olyan fontos tényeket, amik jelentősen felülírták, befolyásolták egy nemzet életét, sorsát. A vallás jó szokásához híven befolyásolta a felülről elrendelt ünnepi érdekeltségeket, így az eredendően nem decemberben született Jézus nevéhez füzött ünnepköre sikeresen átíródott. A lényeg nem számít, mint oly sok mindent ezt is meg lehet másítani.

Addig amíg a Biblia és abban átírt téves értelmezések köré fonódott ünnepekhez ragaszkodunk, a valóság ideája más világot hordoz. Elkendőzzük, elmaszatoljuk a lényeget, az igazán fontos dolgok nem számítanak. Marad a hazugsághegy, amit lebontani igen nehéz, mert az igazság cseppenként adagolva is igencsak mérgező sokak számára. Létezik az az embertípus, akit ha kibillentenek az évek alatt megszokott ritmusából önmegsemmisítő üzemmódba kapcsol. Persze, aki akar az tud tájékozódni, innen-onnan. Számos forrás fellelhető a Bibliai eredetre hivatkozással tartott karácsonyozásnak. A szeretet kinyilvánítása korántsem kellene, hogy pénzfüggő legyen. A mai társadalom messzemenőleg elrugaszkodott a relevanciától, az értékrendek helyiértéken való kezelésétől. Maradt a szürke közöny, álságos lapítás és a sokatmondóan képmutató szeretet mímelése. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

Forrás: Belaver - Hit és hiedelmek, A Biblia eredeti forrása.

Kép forrása:

https://www.freepik.com/free-photo/merry-christmas-happy-holidays-greeting-card-frame-banner-new-year-happy-new-year-card-with-snow-wooden-background-winter-xmas-holiday-theme-flat-lay-copy-space_10327954.htm#&position=10&from_view=collections">Image by user14908974</a> on Freepik

Ajánlás: Sokmindent elmond az ünnep a köré szerveződött szokásokról: mi az ami fontos és mi az ami számít mára már teljességgel lényegtelen. (Belaver) 

Utóirat: A 2023-as esztendő téli napfordulója a valódi fény ünnepe és annak eljövelelét hordozó megvalósulás. Ez nem írott malaszt vagy politikusi ígéret, hanem az álspirituális világ utolsó háttérbástyájának is elbukását jelentő háttérfrontos győzelem, ami tudati energiával tapintható. Azok az emberek akik síppal, dobbal, nádihegedűvel nem az örömfény táncát járták, hamis prófétáknak adták ki magukat illetve álmagyarkodó szellemiségben ténykednek a magas szellemi tudásuk mögött rejlő Ármánykodásukra is rávilágított a fény. Megmutatta az igaz önvalójukat valójában kit, kiket szolgálnak a felsőbb politikusi vezérhálóban. Természetesen mondhatjuk, hogy holnap is felkel a nap és számlákat kell fizetni. Valóban! A spirituális háború első szakaszát a fény oldal nyerte. Nincs több tudati puffertárolóban rejtett energiatartalék, nincs több bevethető Ármány. Minél mélyebbre sülyednek az elvetemült gonoszságukban, annál jobban mutatják meg az emberek számára a bosszú törvényét. Hogyan és miként rendezi a karma a bosszúval élők sorsát. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.