A merkaba világa

A merkaba ismerete sajnos nagyon kevés spirituális tananyag része a mai világban. Az ősi egyiptomi kultúra a nap kultuszának elemeként tekintett a merkabával való bensőséges tanulmányozásra. A karma és sorsút mellett a merkaba adja meg az egyén számára azt a teljességet, amit a földi leszületése alatt érdemes megismerni, azokat az egyéni erősségeket ami a földi és égi energiák egységében, mint teljes körkép geometrikus elrendezésben.

A merkaba szimbóluma két egymással szembefordított síkban ábrázolva egyenlő szárú háromszög, térben pedig tetraéder. Az égi energiákkal, azaz a szabad egyetemes éteri energiával kapcsolódva a felső háromszög a napot, a holdat és a földet szimbolizálja a három csúcsán. Az egyiptomi nap kultusz, azaz a Napisten imádat innen származik. A felső háromszög tehát az univerzális, egyetemes örökérvényű tudás, tanítás és oktatás képviselője. Az alsó háromszög a földi energiák, azaz a Földanyától származó energia hármasságát jeleníti meg. Szimbolikában pedig a Merkúr, a Jupiter és a Plútó bolygók egységét mutatja. Jellemzőkben pedig a bölcsesség, a gyógyítás és az erő képviseletét. Ezen 6 elem építi fel az egyén életében beteljesítendő feladatokat, küldetést, ami a leszületési feladattal harmonizál. Amikor az egyén merkabája összeáll, akkor az azt jelenti, hogy az illető tudata elért egy olyan szintet, hogy már a feladatainak képviseletében él, még ha nem is tudatosan, de ösztönösen annak beteljesülési irányában éli mindennapjait. Jelenleg sajnos nem sok ember érte el ezt a tudatossági szintet, magyar anyanyelvet beszélők esetében jó ha jelenleg eléri az 1%-ot, azaz mindössze 65-70 emberről van szó. A jelenlegi földi létezés pont ezt a spirituális felemelkedést bombázza a tobozmirigyen keresztüli tudat tompító eszközökkel (kávé, alkohol, drog, cigaretta, energiaital, levegő, víz és föld tudatos szennyezése valamint fogkrémekbe tett alkotó elemekkel és élelmiszerekbe rakott mesterséges ízfokozó és tartósítószerekkel) Minél inkább képes az egyén távolmaradni ezektől a mérgektől, annál inkább tudja a tudatát fejleszteni, kinyitni olyan csatornákat, amik a belső spirituális megtapasztalást teszik lehetővé.

A merkaba szó jelentése Merkur és kabala szavak összevonásából ered. Tehát a Merkúr, mint bolygó földre vetített hatását ötvözi a kabalával. A numerológia összeolvadása a kabalával, ami a numerolgóia egy alternatív számrendszerszintű értelmezése. A geometrikus elhelyezkedés magában foglalja az embert, akinek a középpontja a gerinc és attól mért térbeli kiterjedés kb. 10 métert jelent az egyenlőszárú háromszögek felépítésében. Ez a felállt merkaba esetén látók számára érzékelhető, azaz akinél aktív a merkaba az megjelenik az aurában is. A földi létezésben a legnagyobb szintú védelmet jelenti azok számára, akiknek a merkabája aktív, azaz beaktiválták a földi létezésük során. Ez azt jelenti, hogy nem érheti olyan mértékű energetikai támadás, spirituális elnyomás ami az élet minőségét hosszú távon kedvezőtlenül befolyásolná vagy életét kockáztatná.  A merkaba magyar fordítása a sumér kőtáblák egyiptomi értelmezésében a hieroglifek olvasatában lesz teljes, hiszen az őseredet a magor (magyar) azaz a mag népét tekinti a legősibb földi törzsnek, akik az örök érvényű tudás birtokában voltak. A legmagasabb szintű matematikai, fizikai, geológiai, asztrológiai és alkímiai mesterek tőlük kerültek ki. A mag népének van a földön egyedülálló módon olyan küldetése, amiről sajnos a magyar oktatásban egyáltalán nem esik szó. Honnan is tudhatnának a magyarok ezekről a több ezer éves (30-35 ezer) leletekről, aminek elhallgatásával tendenciózusan, szisztematikusan a mag népének, a magyarnak a háttérbe szorítását, az elnyomását, a leigázását és az elpusztítását, megsemmisítését célozza. Honnan lehetne a mag népének nemzeti öntudata amikor azzal sincs többségében tisztában honnan származik. 

Az ősi apokrif iratok is megemlítik a merkabát a sumér-akkád-asszír-babiloni birodalom kőtábláin, pergamenjein. A merkaba a sumér hagyományok szerint a Nap Isten kultusz, azaz az univerzális Teremtő erő alap törvényeinek a tudatos, szisztematikus, alapértékrendbe állított alkalmazását jelenti. Ennek rendelték alá az oktatást, fejlesztést és ennek az ősi tudásnak birtokában voltak képesek elérni a földön létező valaha elért aranykort, amire a ma embere is vágyik. A jelen rabló, kifosztó, parazita társadalmi berendezkedés ezt nem teszi lehetővé teljesen mindegy milyen pártok, milyen ideológiai eszmerendszerbe ágyazva végzik áldatlan tevékenységüket. A hatalmon maradásuk az ébredési kolletktív tudat emelkedését késlelteti, semmi más hasznos, az ember által elvárható tevékenységet nem végeznek az univerzum szempontjából. Aki ezt nem képes belátni, az a mérhetetlen szűklátókörű gondolkodás rabja és a hamarosan elkövetkező felgyorsult idő miatti földtani változások legnagyobb kárvallottja lesz. Tudjuk, éljük mire képes a politika, a felettes érdekkel szövetkezve. Talált magának szövetségeseket, csatlósokat az álspirituális tanítók, mesterek, látók és ámítástechnikusok (hackerek) képviseletében, akik a piszkos munkát elvégzik a háttérben. (spirituális háttérhatalom) Szép csendben lapulnak és fegyverek nélkül vívják az emberiség ellen elkövetett létező legnagyobb bűnöket a földön. Mire felocsúdik az ember, már réges-régen belekerült a transzhumanista ideológia kellős közepébe, ahonnan nehéz szabadulni. Kiút persze mindig van, a tudás és a valóság, igazság halmazainak és metszetének mielőbbi megkeresésével. 

A merkaba a sumér hagyományok szerint a magyar ABC első betűjét az A-t, mint égi energiát (szabad éteri  telekinetikus erő elhajlási szögét, azaz fizikai értelemben vett amplitúdóját jelenti. A V pedig a földi mágneses erőt, a fizikában is használatos jelet takarja, ami szintén a telekinetikus erő jelenlétét és alkalmazását hordozza. Az A és V egyesülése, egymásra fektetve jelenti a maximális erő kihasználást és alkalmazást. Rövidítve éteri energia elhajlás szöge (amplitúdója) és mágneses telekinetikus erő átvitele az amit képvisel. Aki ennek a tudásnak a birtokában van, ismeri és alkalmazza a földön megtapasztalható teljes univerzális bölcsesség birtokosa. Nem lehetetlen küldetés, de nagy felelősség és elhivatottság az amivel jár. Sajnos a ma emberét messze elkerülte a merkabához köthető felismerés, mert a felettes érdek jó előre (több ezer éve) folyamatosan gondoskodott róla. Aki azt hiszi, hogy a földön vívott háborúk, vallási üldözések, járványok, éhínségek véletlenül voltak és vannak jelenleg is annak a valóságot tartalmazó szemüveget érdemes feltétlenül felíratnia kezelőorvosával és gyógyszerészével. Rögtön utána pedig hívja le a felhőből a nyugtató piruláit is, hogy a földtől való elrugaszkodást elkerülhesse. Pontosan ilyen mértékben rugaszkodott el az emberiség az emberi létezés valóságtartalmától. Ennyire távol került önnön saját maga ideájától. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.12.13.

Forrás: Thot - Ősi hitrendszerek, Aekchnaten fáraó - Ősi szimbólumok, Nap vallás, Nap imádat. Belaver - Nap gyermekei, sumérok és sámánizmus. Voltaire - Spirituális alapok. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-vector/sacred-geometry-zen-illustration_4330536.htm#query=sacred%20geometry&from_query=Merkaba&position=4&from_view=search&track=sph

Ajánlás: Ne bízz senkiben sem, aki a teljes spirituális tudást pénzért vagy bármiért tálcán kínálja neked. A tudást ott hordozod magadban, csak fel kell ismerned önmagadban. Segédlet az lehetséges, de sohasem helyettesítheti azt. (Aekchnaten fáraó i.e. 35 ezer évvel ezelőttből) 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.