Halottak napja

A magyar kultúrkör a halottak napját november elsejéhez csatolja tévesen. Eredetileg ez a nap november másodika volt az ősi világban. Az egyházi ünnepek felvételével módosult a megemlékezés módja és ideje. Mára sajnos jelentős téveszméken, tévhiteken, hiedelmeken át bombázzák az elméket. Riogatnak szellemjárással, ártó, gonosz szellemekkel akik a temetőben ránk támadhatnak. Arra azonban csak kevesen gondolnak, hogy éppen elég ártalmas élő szellemiség van jelen életünkben, akiktől tanácsos lenne minél előbb végérvényesen megaszabadulni. Ki-ki gondolkodjon ez azon, mi az ami használ és mi az ami csak kárt okoz a jelen világában és aszerint rendezze a saját életét. 

A halottak napja kultúrkör a sámán kultuszból ered. A sámánok tisztelték halottaikat. A sírokra fehér virágot vittek, fehér ruhába öltözve énekeltve, dobokkal, tánccal segítették át a szellemeket a másvilágba, a másik világon levő örök lakóhelyükre a 9. dimenzióba. Segítettek azoknak a szellemeknek, akiknek bevégezetlen dolguk akadt, így az égi kapun, ösvényen való áthaladásban megrekedtek és nem képesek azt a funkciót betölteni, hogy újra leszülethessenek. Ezt a halál misztériumához tartozó fontos tézist mára elfelejtettük. Maradt a maszatolás: fekete a gyász szine, az ártó szellemekkel való riogatás. 

A lelkek illetve szellemek átsegítése nagyon fontos feladat, hiszen a bolyongó szellem nem talál örök nyugalomra, a békét nem leli. A test a földben pihen, a lélek pedig a 6. dimenzióba hazatér. A leszületési helyére tér vissza, ahonnan származik. Ha ezt tanítanák akkor picivel könnyebb lenne a halottak elengedése. A fizikai jelenlétük hiánya fájdalmas ugyan, de logikusan, észérvekkel alátámasztva már teljesen más nézőpontot ad. 

A halottak napján őseink úgy tartották, hogy elvékonyodik a háló, ami a dimenziósíkokat egymástól elválasztja és könnyebben átjuthatnak rajta az itt rekedt szellemek. Szellemi segítők, mediátorok, későbbi néven: médiumok segítették őket át a végső nyugvóhelyükre. A szellemekkel való félelemkeltés értelmetlen és felesleges. A szellemek érzékelésére magas tudatszintű ember képes. A tudati energia gondolati formában jelenik meg, azaz a médium üzenetet fog, csatornáz a szellem és a médium közti virtuális összekötő csatornán keresztül. Tehát a szellem fizikailag nincs jelen a 3. dimenzióban. Létezik az érzékelésnek egy olyan speciális, ritka esete amit a filmekben szellemekkel suttogóként ábrázolnak, ez a belső látás révén valósul meg. Az illető médium a fizikai szemén túlmenően belülről látja a szellemet, mintha egy vetítőgép vásznán keresztül nézné őt a moziban. Ilyen rendkívüli képességű ember elenyésző van a világon. Sajnos, aki rendelkezett ezzel, annak a tudása mára már elenyészett, mert a háttérhatalom bekebelezte őt is. A megfélelmlítés eszköze: zsarolás, fenyegetés olykor áldozattá teszi a médiumokat is, a sötét negatív energia felhasználásával. 

Összeségében a halál misztériumának visszahozatala segíthet az értelmetlen, manipulatív, lehúzó babonák és hiedelmek elhárításában. Az a személy, aki szánt szándékkal, tudatosan gerjeszti a félelmet, a tőle kiáradó negatív energia fogja őt fogjul ejteni, azaz bevégezteti vele a saját karmáját. 

2022.10.29. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

 

Forrás: Belaver - Halottak ünnepe című műve nyomán és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/front-view-burning-candle-with-red-flower-dark-surface_14552785.htm#&position=1&from_view=collections

Ajánlás: A vak hit, túlbuzgóság elrejti a valóság ideáját és átláthatatlan szövevényes világot rak ránk. (Belaver) 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.