Megalkuvás

A megalkuvó ember nem felfelé néz, csak azt látja ami az orráig terjed. Semmit sem tovább. Csak azt amit éppen az egoja megmutat számára. A lehetőség mindig adott a választásra, még akkor is amikor a legkilátástalanabb helyzetben választásra kényszeríti az élet. Ez a választás lehet kegyetlen, kiábrándító, félelmetes, de akár ellehetetlenítő is. A választás azonban ott van, aki azt mondja, hogy nem az önmagának is hazudik és nem akarja a nehezebbik, kevésbé járható utat választani, hiszen már jól hozzászokott a könyebbikhez.

Az élet sokszor ostoroz meg a saját magunk által elkövetett hibák miatt, társunk hibája miatt vagy a külvilág hibája miatt. Az önáltatás, önostorozás sem célravezető, de az sem ha kizárólag másokat okolunk. E helyett inkább próbáljunk szembenézni a dolgokkal és vázlatpontokba szedve érvekkel alátámasztva döntsünk. A megalkuvó ember lelke persze lehet eredendően üres is, mert a tudatát úgy kondícionálta, hogy mindig behódol Ármánynak. Nem számít se idő, se ember, se pénz. A jól fizető munkát elvállalja és behódol. Egyet azonban elfelejt: ára lesz, mert az unverzum benyújtja a számlát, ha kéri ha nem a kölcsön kenyér visszajár. 

A dimenzióváltás küszöbén egyre inkább közelednek a sorsfordító napok. Egy-egy ember életkörülményeiben, életminőségében vagy netán egészségügyi állapotában hirtelen bekövetkezett változás esetén mindig tegyük fel magunknak a kérdést mielőtt rácsodálkozással elkezdjük megsajnálni őt: biztos mindig mindenkivel őszinte volt, segítőkész és nem elnyomó, zsarnokoskodó, leuraló és kihasználó? A karma ad választ a kérdésekre, ott legbelül a lélek mélyén. Ott csak az igazság pillanata van, a hazugság már elillant örökre, tovaillant mint a fekete pillangó, amit egy életen át kergettünk. 

2022.10.30.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

 

Forrás: Thot - Dimenzióváltás, Buddha - Karma és sors című művek és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/white-puzzle_6543615.htm#query=missing&position=2&from_view=search&track=sph

Ajánlás: A legnagyobb változások akkor következnek be, amikor az ember nem számít rá. Gyorsan, lopakodva, sietve jön és sietve távozik. (Buddha) 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.