Magányos lelkek

A magány egy olyan foka a létnek, amit még a pénztelenségnél is nehezebben képes elviselni a lélek. Hiszen a küldetése megtalálni másik felét, akivel azonosulhat, azonosságra lelhet. Az azonos vonza az azonosat azzal a megtévesztésen alapuló elterjedt közhiedelemmel ellentétben, hogy az ellentétek vonzák egymást. A fizikai síkra levetítve, ami az univerzum alap működési egysége: az azonos töltésű anyagok vonzák egymást, a küllönbséget mutatók pedig taszítják. Az emberre is ugyanúgy vonatkozik az univerzális szabály a vonzás törvénye.

A magány lelkisége sokkal mélyebbről gyökerezik, mint azt gondolnánk. A társadalom hajlamos megkülönböztetni és kitaszítani azokat, akik egyedül élnek. Mondván nem képesek még csak társat sem találni önmaguknak. Pedig a sikertelenség megítélése kívülről nézve teljesen más, mint belülről önmagunkban. A társas kapcsolatban, családban élők is lehetnek magányosak, társas magányban élni még nehezebb vállalás, mint egyedül. Hiszen a lélek ebben az esetben még önmagának is hazudik. Elhazudja a jót, a szépet. Esetleg elfedi a boldogtalanságát a pénzzel, hírnévvel, hatalommal. A valóságban pedig a földi poklot éli meg mindennapjaiban. A színjáték a legnagyobb mértékben jelen van életében, egy idő után már meg sem tudja számolni hány szerepkört játszik egyszerre. Ne irígykedjünk azokra, akik látszólag jól élnek, kapcsolatban vannak, ám az életük korántsem mondható kiegyensúlyozottnak.

A társtalanság előző életből hozott megtapasztalást is rejthet magában. Ha a lélek eljut a felismerésre akkor rájöhet olyan összefüggésekre, amik segíthetnek kiszabadulni a karma fogsága alól. Egy ilyen összefüggés lehet bizonyos személyekkel való karmikus kapcsolódás is: a fel nem ismert lehúzás, kihasználás és naivitás is. A másik összetevő a korábban, előző életben elkövetett sorozatos megcsalás, átverés, házasságtörés, félrelépés aminek az ellenkező oldalát tapasztaljuk a jelenlegi reinkarnációnkban. Minél közelebb kerül önmagához a lélek, annál jobban tud azonosulni az életével és az abban tapasztalható kellemetlenségek, fájdalmak megélése is teljesen más képet fest majd. 

Az idő felgyorsulása miatt a dimenzióváltás küszöbén nem is szükséges leszületni ahhoz, hogy a karmánkat beteljesíthessük. Mondhatni azonnali karma van. Ennek felismerése, leginkább önmagunk számára fontos, hogy a létezés kellemetlen fokát képesek legyünk elviselni illetve kellő mértékben átértékelni. 

Feljegyzte: P. Anita

2022.09.27.

 

Forrás: Patanjali - Egyedüllét című műve nyomán illetve Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Ajánlás: egyedül élőknek sok tanácsot adhat az élet, de a legnagyobbat mégis önmaguk adhatják saját maguk számára az előző életbeli felismeréseikkel. 

Kép forrása: 

https://www.freepik.com/free-photo/man-holding-umbrella-jetty-by-tranquil-lake_18930136.htm#query=loneliness&position=2&from_view=search&track=sph">Image by rawpixel.com</a> on Freepik

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett!