Fegyverkezés

Felfegyverezzük magunkat minden földi jóval: tudásnak hitt tanokkal, szépségesszenciákkal, pénzzel, vagyontárgyakkal: autókkal, épületekkel, igaznak hitt emberekkel, társakkal stb. Közben a világ halad a meg nem értés útján, csúszik lefelé a spirálisan örvénylő energiában. Kilátástalan az élete, gondokkal küzd: anyagi, kapcsolati és értékrendszerbeli tőke hiányában keresi a megoldást. Nem lát, vagy nem akar látni az ego határtalanul nagy hálójában vergődik. Észre sem veszi a valóság olyan messze került tőle, hogy az illúzórikus mátrix beszippantotta és fogva tartja elméjét. 

Az igazi fegyver a tudat felvértezése a külső támadókkal szemben, azokkal a láthatatlan, meg nem fogható ellenségekkel szemben, akik jelen vannak mindenhol, életed minden egyes percét mérgezik. A méregcseppek esszenciáját ontják rád a médián, az oktatáson, a szellemi kultúrán, az igaznak vélt hiten és az izmusokon keresztül. Életed részéve teszik magukat a születésedtől kezdve. A mindennapjaidat áthatva valódi fegyver nélküli öngyilkos eszközökkel túszul ejtenek. Te öntudatlanul besétálsz a csapdába és vergődsz benne, nem egy hanem akár több életen át. 

Ez a vergődés fennmarad mindaddig, amíg a tudatod ki nem nyílik és fel nem ismeri a rabság kelepcéjét. A tudati elnyomás, leuralás börtönét, amit a szabadnak hitt modern társadalmak hirdetnek magukról: háborúmentes övezet, szabad vallásgyakorlás és hivatalosan el nem ismert diktatúra nélküli virtuális elme börtön. Ezt éljük nap, mint nap, mindaddig amíg az ember ténylegesen fel nem ébred és el nem fogadja azt a tézist, hogy a szabad akarat nem más, mint az elme kontrollja nélküli szabad világban való létezés joga, ami minden embert eredendően megillet nemtől, kortól, fajtól és bőrszíntől függetlenül. Akkor is ha ezek a szabadságjogok nincsenek deklarálva egyetlen egy jogi nyilatkozatban sem. Érdekes módon miért nem került bele a jogrendszerbe a szabad akarathoz, az öntudathoz való jog? Kinek, miért érdeke, hogy ezt a jogot elvehessék illetve szabadon, önkényesen felhasználhassák a tudatodat bármilyen elme manipulációs eszközzel a te tudtod, akaratod és beleegyezésed nélkül? Vagy netán csak azért nem került bele a jogrendszerünkbe, mert egy olyan láthatatlan, megfoghatatlan spirituális energiáról van szó, amit a tudomány elmismásol, részint tagad, megcáfol, elfed vagy meghamisít? 

2022.10.12.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

 

Forrás: Thot - Szabad akarathoz való jog, Voltaire - Jogrendszer és Belaver - Hit és jog elmélet című művek alapján. 

Ajánlás: Hiszem, hogy tudok valamit, ami talán igaz, talán nem. Ki tudja ezt pontosan megmondani? De a hit a legerősebb és legösztönösebb a világon az összes tudati energia közül, amivel igen gyakran visszaélnek. 

Kép forrása: 

<a href="https://www.freepik.com/free-photo/army-soldiers-fighting-with-guns-defending-their-country_14492175.htm#page=2&query=weapons&position=49&from_view=search&track=sph">Image by senivpetro</a> on Freepik

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.