Az inga kimozdulásának eshetőségi foka

Az inga használatában előfordulhatnak nehézségek, amik a sikert akadályozzák és pontos válaszok hiányában a felhasználó elpártolhat tőle. 

A kérdést igyekezzünk minél konkrétabban feltenni, amennyire csak lehetséges.Például az idő meghatározásában legyünk a lehető legrelevánsabbak. A ma helyett alkalmazzuk a 2022.10.01. dátumú kérdést: 2022.10.01-én fogom megírni a következő ingával kapcsolatos blog bejegyzésemet? Mivel az idő meghatározás az unvierzum szerint relatív, így vizonylagossághoz kötött kérdésekre adott válaszok sem lesznek pontosak. 

A másik probléma a hit kérdésköre. Mint mindenben az ingánál is szükség van elfogadásra, hitre. Ha ez hiányzik belőlünk, akkor az inga is a belső bizonytalanságunkat fogja tükrözni. Hiszen ne feledjük el az inga a belső hangunkat képezi le a fizikai síkra. 

Az inga működési alapelvét Albert Einstein tudós, fizikus matematikai és fizikai képlettel is meghatározta, ami sajnos nem maradt fenn az utókor számára. Az ő elgondolása szerint az inga tehetetlenségi mutatója az x helyzetből kiindulva xvalószínűséggel fog egy bizonyos irányba elindulni. (függőleges, vizszintes és kör)  Ha az elindulás alaptézisét vesszük számításba akkor x3 ÷ 3 = y. A képletben az y a tényleges mozgást adja meg. A valószínűség számítás mikéntje abban a képletben lehet a legrelevánsabb, ha a tudatot kizárjuk a megvalósulásból, hiszen a tudat képes a mozgási irányt befolyásolni. Ebben a kontextusban az 

x3 ÷ 3 = y × √3 ÷ nehézségi erő  × π × nfelhajtóerő × r (út) x 3 = 3

az inga kimozdulásának eshetőségi foka. 

Ha a fizikai képlet segít a tudományos gondolkozáson keresztül a szkeptikusok táborát meggyőzni Albert Einstein rugott egy gólt a spritualitás javára. Gratuláció és elismerés övezi múltbeli tevékenységét is innen a jelenből, ami egyben átível a jövő generációjának egy jobb világ felé vezető útjához. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.10.01.

 

Forrás: Albert Einstein - Ingázás fizikai képlete

Kép forrása: saját fotó

Ajánlás: a tudományos gondolkozsúaknak néha nehéz elfogadni a vanságot, a létezés alaptörvényét. Vannak dolgok, amik levezetett matematikai, fizikai képlet nélkül is működnek az univerzum birodalmában. 

A bejegyzés saját tulajdon annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.