A fantázia világa

A fantázia világa egy meseszerű álomhoz hasonlatos. Úgy gondoljuk nagy általánosságban, hogy a fantázia szavunkhoz kapcsolt képzet egy képzelgés, egy merengés mint valami vágyálom, amit bódult elmeállapotban külső tudati szerek befolyásolása nélkül képes az ember megélni.

A valóságban a fantázia a tudat eszköze. A tudat  sajátossága, hogy filmszerű képekben képes megjeleníteni, előrevetíteni dolgokat. Amikor a gyerekek játszanak maguk előtt látnak képeket és azt töltik fel egyéb tartalommal. Sokszor mondják is rájuk: élénk a fantáziájuk. Mivel a harmadik szem nyitva van alaphelyzetben a gyermekeknél, így ott még előző életbeli dologok is bekapcsolódnak. Eljátszák, újra játszanak bizonyos eseményeket.

A magyar nyelv képalkotó formája zseniális. Képekben gondolkodunk, így a tudat teremtő ereje is képekben nyilvánul meg. Ha elképzelünk valamit az a kép a tudatban egy valós kép lesz, amit belső látással látunk. Sokszor ezt a képfolyamot azonosítjuk a fantáziával, pedig nem az. Ez a felépítő rendszer a tudat közvetítése által képes a múltból, jelenből és a jövőből képeket összerakni. Sajnos az általános tudatszint lecsökkenésével az emberekkel elhitették, hogy a fantázia az egy szürreális, a valóságtól elrugaszkodott képzelgés. Holott éppen akkor teremtjük meg a saját valóságunkat vagy éppenséggel felidézünk egy múltbeli eseményt vagy a jövőben lejátszódó történést, amit az agy a belső látáson keresztül dolgoz fel. Azok az emberek, akik ezt a belső megélést magasabb szinten képesek produkálni látóknak hívjuk. A társadalom misztifikálta ezeket a személyeket, igazából ez a minőség alapvetően minden emberben megvan, csak elfelejtette tudatosan használni azt. 

A tudatszint emelkedésével ezek a belső képességek is újraélednek illetve életrekelnek. A belső megélés vlága egy csodát nyit ki az ember számára, ha képes azt befogadni illetve elfogadni tényszerűen. Ebben a legnagyobb ellenség mi magunk vagyunk önmagunk számára az egónk által. Az ego lecsendesítése és háttérbeszorítása nélkül ez a belső világ nehezen tud megnyilvánulni magasabb szinten. Csak akkor képes az ember maga is tudatos teremtővé válni, ha le tudja bontani önmagában a társadalmi konvenciókat és rátalál az ősi civilizációk által mesteri fokon művelt tudati tevékenységekre.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.09.26.

 

Forrás: Thot - Teremtés, Voltaire - Fantázia képzelgések című művek alapján és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Ajánlás: A két lábbal a földhöz ragadt ember is képes szárnyalni a fantáziája által. Még ha nem is tud róla, de önmaga is egy tudatos teremtői minőségben létezik. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/portal-beautiful-neon-lights-with-glowing-purple-blue-lines-tunnel_10944385.htm#query=fantasy&position=30&from_view=search">Image by wirestock</a> on Freepik

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.