Megbocsátás

A megbocsátás, a hit és a bizalom utáni legfajsúlyosabb kérdéskör. Mikor, mi ad okot testi, lelki és szellemi fájdalomra, az az idősíkon túlmutat. Fontos rámutatni arra az univerzális törvényszerűségre, hogy az idő egy: múlt, jelen, jövő csak az ember által kitalált fogalom. Tehát, ha valamit nem teszünk helyre a múltban, az a jövőben illetve a jelenben is problémát okoz a visszatérésével. Ezért van szükség a megbocsátásra, hogy a karmakörök ne íródjanak újra. A megélt sors inverze ugyanis megjelenik a következő életben.

A megbocsátás filozófiai, pszichológiai alaptézise egy nagyon leegyszerűsített képlet, amit sajnos nem emelnek ki a vallások, hiába része a tíz parancsolatnak: hogyan? A kérdésre a válasz sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk. Képzeljük el a  személyt, aki a fájdalmat, kárt okozta fizikailag, lelkileg vagy esetleg mindkét síkon. Az ő életkörülményeiben átélve, kívülről szemlélve a perspektivikus látásmód világít rá arra a felismerésre: lehet az ő helyében én sem tudtam volna másképpen cselekedni. Tisztában vagyunk minden tényezővel? Sokszor az élet produkál olyan helyzetet, ahol sajnos a lélek elbukik. Nem megy át az élet vizsgáján. Ettől még a bűn, bűn marad, de tényleges feloldozást nem egy külső szerzetes, pap vagy az állami jogrend, társadalom adhat. Hanem az áldozat önmaga. Hiszen ellene követték el a bűnt, az ő sérelmére történt a cselekmény. Az energia lélektől-lélekig mozog a két személy között, nekik van létjogosultságuk azt helyreállíani. Ha a negatív, fájó, fájdalmas kisugárzást képesek megállítani és semleges pozícióba helyezni, az már kiidulópontja a megbocsátás folyamatának. 

Az idő lesz az, ami maga meghozza a tényleges feloldozást. Az univerzum bölcs tanító, bízzuk rá a feladatot. Utat mutat és esélyt ad a lélek találkozása által a dimenziósíkok között, hogy az egymás sérelmére elkövetett tetteket jóvátegyék. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.09.14.

 

Forrás: Patanjali - A megbocsátás ereje című műve nyomán, és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/african-american-couple-have-fight-arguing-woman-fed-up-cannot-hear-apologize-anymore-hold-hands-temples-frowning-pressured-annoyed-man-begging-forgiveness-back-supplicating-say-sorry_19419187.htm#query=forgive&position=3&from_view=search">Image by benzoix</a> on Freepik

Ajánlás: Bármekkora is a fájdalmad, próbáld meg az ellened vétkezők helyébe képzelni magad. Te mit tettél volna az ő helyükben? Ettől még a bűn, bűn marad és az egymástól való fizikai eltávolodás is törvényszerű. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.