Óvakodj a betolakodótól!

Életünk privilégiuma számos ponton sérülhet. A lakókörnyezetünket külső betolakodó veszi birtokba, a párkapcsolatunkat éri sérelem egy harmadik személy által, a testi éppségünk kerül veszélybe egy rablótámadás során, tudati manipuláció áldozata leszünk. Vagy éppenséggel virtuális eszközeinken keresztül ér bennünket kiborg támadás. 

A támadások jelentős részét sajnos nem tudjuk megakadályozni. A tudatszintemelés, önfejlesztés azonban nagyon nagy mértékben hozzájárul a védekezés hatásosságához. Minél tudatosabbak vagyunk, annál nagyobb szegmensét vagyunk képesek átlátni a világnak és rávezet az univerzum olyan összefüggésekre, ami előre látható illetve bekövetkezése tudható. A tudat ereje a megfelelő szinten kezelve képes arra, hogy ezeket a támadásokat visszaverjük illetve elkerüljük.

A multimédiás felületeken ért támadások sajnos egyre gyakrabban fordulnak elő. Van, aki csak heccelésből, bosszantásból végzi. De akad olyan is, aki a hackerkedéssel keresi kenyerét. Miről ismered fel illetve mikor gyanakodj, hogy kéretlen betolakodó lépett be a telefonodba, laptopodba?

- az éppen használt alkalmazás váratlanul kidob, lefagy, ami egyébként normálisan működik,

- zenehallgatás közben a hangerő hirtelen extrém halk vagy hangos lesz,

- zenehallgatás közben a számok önlejátszó üzemmódban vannak, a zene közepéről indul,

- a zeneszámok "csak úgy" hirtelen eltűnnek a lejátszási listádról, a törölt zenék pedig csak úgy visszakerülnek a listára, 

- a törölt képek "csak úgy" hirtelen visszakerülnek a mappákba, vagy jónéhány kép végleg eltűnik a rendszerből,

- egy-két alkalmazás ami a törölt file-okhoz (zene, kép) kapcsolódik váratlanul működésképtelen lesz,

- a messengeredbe belépve nem tudsz üzenetet írni és válaszolni a bejövő üzenetekre,

- a telefon újratelepítése, az alkalmazás újratelepítése után is a messengeren bejövő üzenetek helyett ezt az üzenetet olvasod:"Valami hiba történt. Próbáld meg újra."

- a korábban használt chat beszélgetéseidben fura (kivülről szerkesztett) külsőt mutatnak. Mintha valaki a te nevedben válaszolgatna a bejövő üzenetedire, vagy a te nevedben irogatna valakinek, ami természetesen nálad nem jelenik meg,

- olyan furcsa érzésed van, mintha a te telefonod másik ember telefonjára lenne átjátszva, mintha mindenről tudna a konkrét közlésed nélkül,

- a közösségi oldalakon a kedvelések és posztokra való reagálások elmaradnak, vagy aránytalanul alacsonyak,

- a közösségi oldalakon a nézettséged száma az ismerősök számához képest aránytalanul alacsony,

- a keresőben bizonyos személyekre hiába keresel mert számodra nem látható (nem saját tiltás miatt).

- bizonyos ideje már nem kapsz ismerősnek jelöléseket

- a facebook és instagram profilod egyik napról a másikra inaktiv állapotba kerül, ugyanarról a telefonról nem tudsz újból regisztrálni. Gyakorlatilag eltűntetnek a virtuális térképről. 

- az instagram valami megmagyarázhatatlan okból nem enged sem like-olni sem bekövetni senkit sem.

- marketplace funkció a profilodon nem elérhető vagy nem megfelelően, korlátozott módban működik. 

- marketplace funkcó különös külső megjelenítési formát mutat, mintha te önmagad állítottad volna át személyes profilról üzletire, úgy hogy az üzleti fiókodba már a korábban létező saját belépési jogosultságod sincs. 

- marketplacen feltöltött termékeid száma folyamatosan csökken, anélkül hogy te saját magad törölted volna. 

- minden létező közösségi média felületén lévő bejegyzésedet, kommentedet cenzúráznak, átírnak vagy írás közben folyamatosan vagy utólag. 

- furcsaságok jelennek meg az oldaladon: olyan személyeket jelölsz meg a profilodon, amit nem te végeztél el. 

- az email fiókjaidat nem tudod a továbbiakban elérni, kizárnak onnan. 

- az elküldött emailjed nem vagy csak késve landolnak.

- a megosztásaid eltűnnek a facebook oldalról, csak úgy csiribú-csiribá, minden előzetes értesítés nélkül. A blog bejegyzéseid pedig nem találhatóak többé a facebookon, szépen lassan lecsökken a szám nullára. A háttérben futó néma, alattomos cenzúra működik. 

- facebook marketplace funkció már csak nyomokban működik. A vevők hiába várják a választ, mert az automata üzenet értesítés valamiért legkevésbé sem váratlanul felmondta szolgálatot. 

- a blog bejegyzséseid száma megcsappan, hírtelen nem találsz régebben feltöltött cikkeket, a cikkekben pedig kéretlen javítások, korábban nem létezett helyesírási hibák keletkeznek. 

- a blog bejegyzés írása valami rémálom. Gépelés közben folyamatosan belejavítanak a cikkedbe, vagy utólag tesznek bele gépelési, helyesírási hibákat. 

- a blogodban lévő linkek csak akkor működnek, ha "megjáratod" egy másik rendszeren keresztül. Egyébként nem kattintható.

- a blog megosztás közvetelnül hol működik hol nem. 

- a telefonon állandóra beállított 10 percenkénti ébresztőórád (fél órás időintervallumban) nem működik, viszont a leglehetetlenebb időpontban a telefon némára állított állapotában is jelez. 

- az alkalmazásokból szerkesztési elemek (videó hosszának beállítása Tik Tok, insta story foto szerkesztő speciális elemei eltűnnek) 

- a facebook oldalaról saját facebook oldalra történő megosztásnál a megosztások tartalma felcserélődik a képek alatt. 

- teljesen más tartalmat látsz idegen telefonról a közösségi médiában, mint a saját telefonodról

- egyes személyek (politikusok, közszereplők) nevére nem tudsz rákeresni interneten vagy közösségi média felüleleten - számodra tilos! 

- a google keresőmotorjai számára létrehozott releváns keresőszavak a blog oldaladon belül egyáltalán nem működnek. 

- facebook marketplacen belül a hirdetési statisztikában az értesítésben és a termék oldalon két különböző számot látsz. Melyik a valós? (konkrét bizonyíték a facebook oldalamon - megjegyzésben) 

- Pinteresten a megsztás facebookra tíz esetből nyolcszor nem működik

- Pinteresten az általad feltöltött pinek végleg eltűnnek

- Pinteresten azonos időpontban két különböző telefonról nézve a táblák ikonjai eltérőek

- Pinteresten egyes kiemelten fontos pinek (ábra, kép, grafikon) hivatkozásai eltűnnek és vissza sem állítható

- Pinteresten egyes általad feltöltött pinek hivatkozása kicserélődik, téves 

- Facebookon az értesítések egyáltalán nem látszanak vagy hátrébb vannak sorolva hogy ne vehesd észre őket 

- Facebookon a profil oldaladon az általad feltöltött bejegyzésekre keresni nem tudsz, eltünt a nyomógomb.

- Facebookon időnként a továbbosztásnál a megoszt gomb eltűnik minden előzetes értesítés nélkül, így a funkció elérhetetlen számodra 

- Blog oldaladon a bejegyzéseknél a facebook kedvencelések száma kizárólag 0-3 tartomány között mozog, annak ellenére hogy a facebookon egyetlen egy kedvencelés sem látható. 

- A Fizetős youtube music alkalmazásból folyamatosan törlődnek a mentett zenéid. 

- Tik-tokon egyes videó szerkesztői funkciók időnként inaktívak. 

- A telefonod belső mikrofonján keresztül lehallgatnak

- Telefonod híváslistáján megjelennek általad be nem állított automatikusan elutasított telefonszámok. (nem spam!) A rendszer ellenőrzi kivel kerülhetsz kapcsolatba.

- A telefonod bekapcsolás után érdekes módon nem kéri a bejelentkező sim kártya kódot, így gyakorlatilag korlátlan ideig elérhetetlen azaz, offline vagy. 

- Az internetkapcsolat váratlanul, rendszeresen éppen akkor áll le amikor mentést készítesz. Egyébként kifogástalanul működik. 

- A telefonod kameráján keresztül megfigyelhetnek. (Javaslom használaton kívül az előlapi- és hátoldali kamerákat lefedni)

- A facebookos álláshírdetések, rendezvények, termékhirdetések messengeren és instán való továbbosztásakor a családtagok nem tudják megnyitni azt. Nem elérthető a bejegyzés, hirdetés, reklám! Vajon a facebookon hírdető vállalkozások tudatában vannak annak, hogy az általuk reklámra költött idő, pénz, energia sikerességét bármikor kívülről befolyásolhatják? Ezáltal egyes vállalkozások előrébb jutnak, mások pedig hátrányt szenvednek. Mit tesz ennek megakadályozására a facebook? (Költői kérdés volt!) 

- Facebook személyes oldalamon megosztott hireket, amiben a hackertevékenységre hívom fel a figyelmet érdekes módon a személyes oldalamhoz csatolt saját tulajdonú panitavers oldalamon már nem tudom közvetlenül megosztani, mert a rendszer "elfelejti a mellérendelést", azaz nem ajánlja fel lehetőségként. A hivatkozás kimásolásával, az eredeti cikk megkeresésével tudom csak megkerülve a szándékos akadályoztatást kikerülni. 

- A facebook oldaladról lehetőség szerint ne lépj ki. Hiába van az elfelejtett jelszó visszaállítására kitalált többlépcsős védelmi funkció. Addig a pillanatig amíg kilépsz, vagy szándékosan kiléptetnek a háttérben megváltoztatják a bejelentkezési adataidat, így elbitorolják a oldaladat, személyes profilodat. 

- Közel fél ezer személyes holmim facebook marketplace hirdetésére hónapokon keresztül alig érkezik  megkeresés. A csalókat természetesen beengedik tömegével.  

- Facebook tevékenység végzése közben a poszt írásakor folyamatosan beleírnak a bejegyzésbe, végig akadályozva a poszt létrejöttét. Ha ez nem sikerülne mert elég kitartó és türelmes vagyok, utólag hibákat ejtenek benne, a korrekció és javítás folyamatos, állandó jelenlétet igényel. Még jó, hogy valaki(k)  nem feleslegesen vesződnek, hiszen ezzel az aljas munkával keresik a kenyerüket. Nem számít, hogy az igazság felfedését akadályozzák, ami egyben a saját életüket is befolyásolhatná pozitívan. 

- A családtagjaim insta történetének fejleményeiől küld értesítést a rendszer (új poszt), de amikor ráirányít az oldalra már nem elérhető számomra. Biztosan "teljesen véletlenül" tíz esetből tízszer. 

- Internetes vásárlás közben, mialatt töltöm fel a személyes adatokat, mire a kasszához érek és fizetek a valós adatokat kicserélték. A berögzített email cím, szállítási cím vagy telefonszám megváltozott, így a megrendelt és előre kártyával kifizetett áru nem a saját tulajdonomba kerülhet. Biztonságos így vásárolni? Mindenki maga döntse el! 

- Tornázás, lelki-szellemi gyakorlatvégzés megkezdése után kb. két perccel a fizetős youtube music csatornámról előhívott előre beállított zene autómatikusan elhalkul, jelentősen halkabb lesz. Ez apró bosszantás, amit újabb lelki gyakorlattal ki lehet védení igy gyakorlatilag a hacker egója sérült tovább. 

- Egyes facebook megosztások, insta fiókból való továbbosztások a nyilvános beállíthatóság ellenére sem oszthatóak meg, a feltöltő akarata és szándéka ellenére sem. 

- A facebook fiókban egyes bejegyzés kiemeltként való kezelésekor az applikáció a következő hibaüzenetet jelzi: "kérjük ellenőrizd az internet kapcsolatot." Az internet egyébiránt tökéletesen működik csak annál a bizonyos funkciónál nem elérhető. 

 

Minél több furcsaság, minél több az ismétlődés, annál valószínűbb, hogy kiborg (azaz külső) támadás ért. Ne legyünk elbizakodottak, támadhatatlan rendszer nem létezik. A legbiztonságosabbnak hitt rendszer is feltörhető. A duális világ pont a sötétségen át mutatja meg számunkra a fényt. Attól, hogy valamiről nincs tudomásunk még létezhet, csupán a valóságnak egy bizonyos szeletét látjuk. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.03.12.

(Folyamatosan frissül)

 

Forrás: Thot - Kibernetika című műve alapján, Sz. M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/internet-security-system_28096535.htm#query=hacker&position=7&from_view=search">Image by rawpixel.com</a> on Freepik

Ajánlás: minden csaló egyszer saját csapdájába esik bele és nem lesz képes a látszatot örökre fenntartani. A legnagyobb probléma az amit önmagunk állítanak fel, a saját egójuk: ők legyőzhetetlenek. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.