Matekból kiválló, hackerkedésből megbukott.

A 11. osztály kiemelkedő matematika, fizika és kémia zsenije. Akár doktori címmel is dicsekedhetne a fiatalsága ellenére, de nem ezt az utat választja. Úgy gondolja jobban jár, ha hackerkedéssel keres plussz pénzt. A bosszantáson már réges-régen túlment, komoly pénzügyi károkat okoz, azon túlmenően, hogy személyes adatokkal él vissza. Azt hiszi mindent megúszhat, csak úgy látszik a magyar óráról hiányzott és egy közmondást nem tanult meg jól: "Addig jár a korsó a kútra, míg el nem törik."

Az életben sokszor ér bennünket igazságtalanság, amit kénytelen kelletlen lenyelni az ember. A modern világ jogrendszere ritka esetben szolgáltat igazságot. Az univerzum azonban időnként visszavág. A felfuvalkodott egó, azt gondolhatja magátban, hogy csakis a materialista gondolkodás szerinti tudás érhet valamit. Létezik egy láthatatlan, mögöttes világ, ami szintén a matematika, fizika, alapjain nyugszik. Ezt a tudást, azonban nem a tanórákon, hanem az élet iskolájában lehet eljsajátítani. Aki kellő figyelmet fordít az önképzésre, eljuthat olyan magas tudatszintre, hogy nem szükséges semmilyen eszköz annak bizonyítására, hogy név szerint éppen ki, mikor milyen szándékkal lépett be a telefonjába. 

Saját gondolatok. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.09.13.

 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/side-view-male-hacker-with-gloves-laptop_8725466.htm#query=hacker&from_query=hecker&position=1&from_view=search">Freepik</a>

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.