Tánc világa

A tánc mozdulatok, lépések összesége. Abban rejlik minden ereje és hatása, hogy a művelője beleléli magát a szerepbe és átadja a nézőinek a tánc közvetítésével érzelmeit. Kifejezi bánatát, szomorúságát, örömét, világfájdalmát.  A zenével karöltve elmondható minden, ami a lélekben lezajlik, vagy valaha lezajlott, esetleg le fog zajlani a jövőben. 

Amikor egy művész táncol az elméje más dimenziókban jár. Lehív egy érzést, egy gondolatot, egy koncepciót a tudati közös mezőről és a testi képességén keresztül mozgásformába öltve átadja azt a nézőnek. A néző a zene és tánc együttes hatására lesz befogadó közeg. A tudat megnyílik és vevőként, receptorként értelmezi a fül és szemen keresztül. A külső érzékszerveken túlmenően létezik belső hallás és látás, ami a lélektől-lélekig terjedő láthatatlan világot köti össze. Ilyenkor létrejön egy vagy több csúcstalálkozó, a lelkek találkozója. Az idő folgamában kibővített értelmezése által (a múlt, jelen, jövő egy) az ember képes ezt a fajta idősíkokon túli élményt virtuálisan is megélni. Ilyenkor éljük át a libabőr efffektushoz társított katartikus élményt. A művészetek kifejező ereje óriási. A dimenziósíkok között ugrálva képezik le a műveszek azt az energiát, amit tácban és zenében illetve egyéb művészeti ágakban létrehoznak. Jónéhány esetben ez a leképezés egykor, valamikor már létezett. Esetleg más formában, más kivitelben, más hangszerelésben, más rendezésben vagy koreográfiában. Ez nem azt jelenti, hogy az alkotások nem eredetiek. A lényeg, hogy a közös tudatmezőről hívják le mint egy módosult tudatállapotban lévő művész. A művész ebben a tekintetben feltaláló és alkotó energiával bír. 

Sok ember becsmérli illetve nem ismeri el a művészeket, kicsit bohém, flúgos világúaknak tartja őket. Ha a dimenziósíkok közti ugrabugrálást tekintve nézünk rájuk nem is csoda, ha néha ott felejtkeznek a 6. vagy a 9. dimenzióban. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.09.06.

 

Forrás: Thot - műveszek világa című műve nyomán.

Ajánlás: művészeknek, legyenek büszkék magukra és vállaják fel tevékenységüket még akkor is ha a közvetlen környezetük, a család nem támogatja őket ebben. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/pretty-woman-practising-hip-hop-dance_9598273.htm#query=dance&position=23&from_view=search">Image by wavebreakmedia_micro</a> on Freepik

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.