Bábeli zűrzavar

Bábel tornya és annak eltüntetése a Bibliában a nyelvek összezavarását jelentette, amivel Isten az embereket büntette a viszálykodásuk miatt. Nem kell messzire néznünk, hogy lássuk mire jutott az emberiség most a világban. Több ezer év óta változott valami? Vagy csak hisszük, hogy egy modernebb világban az értéket kizárólag munkával és diplomával, tanulással lehet elérni és teremteni. 

A szándékos zavarkeltés több ezer éve kezdődött és nem fejeződött be azóta is folymatosan tart. Most amikor háborútól, hiperinflációtól, energiaválságtól és munkanélküliségtől rettegünk érdemes elgondolkozni pár dolgon. A háborút már réges régen vívjuk a láthatatlan valóságunkban. Abban a mátrixban, amiben élünk és benne ragadtunk, szemellenzőben, hazugságözönben, rettentően alacsony tudatszinten, mérhetetlenül elrugaszkodva a valóságtól. A látszat becsap, butít és tudatlanná teszi még azt az embert is, aki 2-3 diplomával a zsebében azt gondolja megtanulta amit kellett és most már szeretne jól élni. Szeretne nyugodtan és boldogan gyermeket nevelni, de valami csúnyán félrecsúszott, kivették a jövő zálogát a zsebéből: az igaz tudást.

Az igaz tudás belülről fakad, a lélek nyelvén szólal meg, szólítgatja hívogatja a szellemet. Azt a szellemet, aki kellőképpen felfejlesztett tudatszinttel képes csatlakozni az univerzum örök tudástárához és bármit lehívni onnan cenzúrázott tankönyvek, internet és pénzforrás nélkül is. A tudás örök és a hozzáférés bárki számára megadatik. Egyetlen egy dolog szükséges hozzá: önfeljesztéssel eljutni arra a tudatszintre, hogy betekintést nyerhess a láthatatlan belső világodba. Az önmagamadba való utazás során választ kaphatsz minden téged foglalkoztató és érintő kérdésedre. Sohasem vagy egyedül. Az eltorzított, hamis tanítások helyett az univerzum bölcs támogatása mellett juthatsz el arra a fejlettségi szintre, ahová a bölcs tanítók is eljutottak egykor. A kapu nyitva áll, csak a kulcsot kell megkeresned önmagadhoz, hogy beléphess rajta és általa. Csak idő, energia és elhatározás kérdése mikor jutsz el odáig. Nincs szükség hozzá csak az élet iskolájára. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.09.03.

 

Forrás: Buddha - tanulók és tanítók, Patanjali - tudattár című művek alapján és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Ajánlás: a tanévkezdés mindig nyűgös: esik az eső és hiányzik ez meg az. De leginkább a kedv, az elhivatottság veszett el akkor, ha érezzük magunkon a kívülről ránk aggatott kényszert: érettségi, nyelvvizsga, versenyek, autóvezetés, diploma. A megfelelési kényszer óriási, miközben a megszerzett tudás értéke elapad. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-photo/low-angle-shot-tower-oslo-norway-reflecting-cloudy-blue-sky_9852228.htm#page=2&query=tower&position=26&from_view=search">Image by wirestock</a> on Freepik

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.