Tisztaság

Tisztán látni manapság nem egyenlő a tisztasággal. A felvértezett tudás olyan, mint a kút vize, ha bemocskolod, nem leszel képes abból többé már tiszta vizet kinyerni. A szellemi tisztaság is ilyen. A tudat hatalomnak való alárendelése, behódolás is egy szándék. Egy szándéknyilatkozat a jövőre nézve. Ki, hogyan, milyen formában szeretné az életet építeni vagy leépíteni.

A duális világ pont a kettőségekre alapozva használja a kényszerítés eszközét. Jól akarok élni, behódolva, elfogadva olyan társadalmi normákat, ami nomrál esetben elfogadhatatlan, vagy nem élsz vele és esetleg földig gyaláznak, kisemmiznek, eltüntetnek a föld színéről is. 

Lehetőség azonban mindig van. Az újrakezdésre is. Lehet a nulláról, kicsit keservesebb, de tisztán, igaz belső hitrendszerrel, erkölcsiséggel mindig jobb, mint állandóan attól rettegni, hogy megfelelek-e az aktuális regnáló hatalomnak. Képes vagyok-e úgy táncolni, ahogy ők fütyülnek. A tisztaság fokmérője sokkal hamarabb elérkezik mindenkihez, mint gondolná. Nem szükséges leszületnie újra. A karma a felgyorsult idővel betölti a szerepét és elvégzi a rászabott munkát. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.08.18.

 

 

Forrás: Patanjali - Tisztánlátás vagy tisztaság és Sz.M. szellemi öröksége nyomán csatornázott gondolati üzenet. 

Ajánlás: Nem elég tisztán látónak neveznie magát valakinek, ha élete és cselekedete nem tükrözi azt. Lehet egy időre véka alá tudja rejteni a tetteit, de  az idő sohasem állandó. Egyszer fenn, egyszer lenn állapota bárkihez elérhezhet. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/free-vector/gray-glow-shiny-banner-with-rays-bursting-out_9106097.htm#&position=1&from_view=detail#&position=1&from_view=detail">Image by starline</a> on Freepik

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.