Szerelmünk lapjai

A szerelem egy olyan lap, aminek két oldala van: az egyik fél és a másik fél oldala. Mindkét félnek van lehetősége teleírni a lap egyik vagy a másik oldalát. A lap akkor válik közössé, ha azt a szerelmesek nem külön-külön oldalon jegyzik fel, hanem együtt, közösen.

A kapcsolat építése pontosan ezen az alapokon nyugszik. Lépek egyet előre, lehet a párom az én lépésemtől megijed és visszakozva hátrál. De az a lépés is lépés. A következő lépésem már szolidabb, megfontoltabb, kiszámíthatóbb lesz, így a vágyott társ is bátrabban fog újra lépni. Lehet csak egy igen apró lépést tesz meg, de lép egy fél lépést előre. Ha a kedves ettől megretten és újra nagy elánnal gyűrközik neki a lépésnek az áhított szerelem tárgya ismét félni fog és félelmében ismét viszakozhat. A két fél akkor lehet egész, ha mindkét fél megérti és elfogadja a játékszabályokat. A lépések önszántunkból, saját akaratunkból történnek. Ha lassan is, de haladnak előre a közösen megírt laphoz.

A szerelmünk lapjaihoz nem kell más csak a másik fél tisztelete, becsülete, elfogadása és megértése. Ez a megoldása a matematikai kérdésnek: hogyan lehet a két félből egy egész. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.07.19. 

 

Forrás: Osho - Párkapcsolati kérdések című műve nyomán.

Kép forrása: https://www.freepik.com/vectors/page-turn'>Page turn vector created by macrovector - www.freepik.com

Ajánlás: Pároknak szeretettel, a múlt, a jelen és a lehetséges jövőkép újragondolására. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.