A munka nemesít?

A munka nemesít, pénzt ad és lehetőséget a pénz keresésre. Van aki sikeres ebben, vagy éppen homokba dugja a fejét a hivatali szobájában és nem akar átlátni a zsarolás, a kényszerítés, a megvesztegetések hálóján. Mondván az ő pénze nincs veszélyben, a jussa megvan így is. De milyen áron?

Úgy, hogy hivatalnokot játszva, elfedve az igaz valóját, eldönti ki kaphat munkát és ki nem. Kinek mennyi kenyér jut az asztalára, az már őt nem érdekli. A piszkos munkát elvégezte. A hivatal ajtajai bezárulnak, az ügy lezárva, a jogi útvesztőben hivatkozott jogszabály hol hamis vagy éppen átírt, mit sem számít. A lényeg: a munkát elvégezte, fizetését pedig felveheti lelkiismeretfurdalás hiányában bármikor illetve csak addig, amíg a program fut az emberekben: én nem foglalkozok ezzel, engem úgysem érint, én kimaradok ebből. Csak lehet fordul a kocka és holnap pont te kerülsz a bezárult ajtók elé. 

Saját gondolatok.

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.08.01.

 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/business-agreement'>Business agreement photo created by yanalya - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.