10 és 20 milliószoros napok

Minden nap egy esély a felismerésre, a megélésre, a tapasztalásra, a továbblépésre. A napok megélése nem függ attól, hogy keddnek vagy szerdának hívjuk, ha a belső megélés szerint haladunk előre az utunkon. A munka, pihenés, töltődés megélése sem hozhat örömöt, ha nem elhivatottan, hanem felületesen végezzük, immel-ámmal, mint valami kötelező folyamatot, amit ránk erőltettek.

A spirituális úton lévők esnek talán a legnagyobb csapdába, megvezetésbe azáltal, hogy elhitetik velük ők irányítanak, ők rendelkeznek sorsuk felett. Az igazi tudásból csak morzsákat csepegtetnek számukra és elhihetik velük, hogy bizonyos napokon nagyobb a teremtő erőnk, mint másokon. Az univerzum lekicsinyített másai vagyunk és ezzel a bizonyos tudással születtünk le a földre. A létezésünk alatt számos tompítás, tudati deformálás miatt pedig nem érzékeljük a valóságot. Nem látjuk azt mi a tényleges létezés értelme a földön. Nem egy napra vagy öt napra jöttünk le ide a földre, hogy megváltsuk a világot. 

A tudatos teremtés misztériumát, mint oly sok tudást ezt is beárnyékolta a sötétség. Elfeledtették velünk az ősi mítoszok világát, a meséket, amiben a teremtés fő alapkövén létezik a szív ereje. A szívtérből felsugárzott, kivetített energia (akarat, gondolat) az ami tudatba érve elindítja a manifesztálást. Ha görcsösen akarunk és csak gyötrelemmel kívánunk, akkor abból nem lesz teremtés csak kívánalom. Az univerzum alapja a matematika és fizika. Minden rezgés, még a gondolat is. Ennek tudatában gonduljuk azt, hogy amit ma eltervezünk azt leképezzük a szívtérből a tudatunkba és az a tudati energia fogja beindítani a változást. 

A vak hit, álspirituális tanítók, mesterek, guruk jónéhány emberrel elhitetik, hogy ezeken a bizonyos napokon, különleges napokon teremtenek nagyobb eséllyel. Pedig a teremtés folyamata más célokat szolgál. A tudat ereje hatalmas, a vak hit helyett bízz az Isteni önvalódban, az fog téged a tudatos teremtés irányába kalauzolni. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.08.01.

 

Forrás: Patanjali - Hitek és tévhitek

Kép forrása: saját fotó

Ajánlás: Spirituális világ iránt érdeklődő embereknek, akik hinni is úgy hisznek, hogy közben nem látnak. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közzététele nem engedélyezett.