Sorsközösség

 A lélek sorsközösséget vállal azokkal a lelkekkel, akik hasonló életszakaszban vannak és hasonló megtapasztalásokat élnek át. A közös fájdalom össszekovácsolja őket. A segítség a lélek útján érkezhet kimondatlanul, szavak nélkül is.

Ha valamilyen fájdalom ér bennünket a szív bezár, nem képes energiát fogadni. Ahhoz, hogy nyitni tudjál a világ felé, előszőr magadat, a szívedet kell megnyitnod. Utána tudod a világot újra elfogadhatónak látni. Ezt próbáld meg akkor, amikor a legmélyebb gödörben ücsörögsz. Nincs kiút, kilátástalan a helyzet. Ha végig azon keseregsz neked milyen rossz, csakis azt az érzet létezik az elmédben, az hatja át a tudatodat. Ha viszont átlátod az érem mindkét oldalátról érkező impulzusokat, az akarat először is felfegyverzi magát a megvalósítással. Új utakat találsz, amik kivezetnek a kátyúból. A legmélyebb gödör is kisebbnek tűnhet, ha a nézőpontod más irányt vesz. Próbálj arra az irányba nézni, ahol a jövőkép barátságosabb és enyhül a fájdalom gerjesztette üres tér. Sokan gondolják ez szép, de mégis hogyan tegyem ezt? Hogyan legyek máshogyan, mint ahogyan érzem magam éppen. A két véglet között számos út van, kezd el a legkisebbtől a legnagyobb felé haladással apró lépésekkel. Ez talán segít megérteni azt, hogy a vár sem azonnal épült fel. Miért várnád, hogy egy nap alatt talpra állj és kilábalj a problémáidból.

Az idő végtelen, csak csupán mi szabunk magunknak gátat. Mi korlátozuuk be önmagunkat saját elménk börtönébe. A börtön, ami sötét, sivár és üres. Nem ad, csak elvesz. Nem nyújt csak kér. Nem tiltakozik, csak elfogad. Tedd a lelked börtönét, olyan hellyé, ami azt a lehetőséget adja számodra, amire mindig is vágytál: egy szép, új, befogadó világra. 

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.07.08.

 

Forrás: Osho - Lélek vállalása 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/depth'>Depth photo created by kjpargeter - www.freepik.com

Ajánlás: Mindazoknak a sorstársaknak, akik valamilyen traumától, fájdalomtól, elnyomástól nehezen tudnak szabadulni. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.