Árulók és besúgók

Az élet megtépázza az önbecsülésed, emberekbe vetett hited, amkor azt hiszed, hogy te választod meg a szeretteidet, barátaidat, munkaadódat és közben sok-sok év elteltével kiderül, hogy mindez a szeretet csak álca volt. Egy hamisan felfestett kép egy teljesen másik arc a messziségből, ami fájdalmasan hat a lelkedre. 

A születést követő közeg, ami kivülről szeretetteljesnek mutatta magát. A valóságban csak haszonszerzésről és álszeretetről szólt. A bőröd került vásárra, csak elfejtettek szólni neked. Az iskolai barátok, akik besúgóként kerültek közeledbe és kivülről irányították az életeseményeket. Hol pénzért, hol zsarolásból, hol önszorgalomból voltak rohadékok veled. 

A szabadidős tevékenységek során melléd szegődött ismerősök közül is jónéhányan elfelejtették az emberséget körülötted, a tanórák alkalmával szemmel tartottak és elfelejtették megemlíteni neked, hogy a te utadat valaki más irányítja. A spirituális segítők hada, akihez segítségért fordulsz, hogy amikor elakadtál vagy kérdésed van útba igazítson. De ő mégis hamis információk tömkelegével traktál, mert érdeke éppen úgy diktálja, vagy csak elfelejt  figyelmeztetni, hogy nyisd ki végre a szemed és láss is ne csak nézz! 

A besúgók és árulók azt hiszik csak egyetlen lehetőségük van: beálln a sorba. A kapott pénzt zsebre teszik és azt gondolják minden rendben van mert mást úgysem tehettek volna. Lelkiismeret hijján, még arra sem jutnak el magukban, hogy elébed álljanak és azt mondják: bocsánat, hibáztam. Pedig a megalkuvásból mindig van kiút. Csak az emberek szívesebben válasszák a könnyebbnek vélt utat. Ezek az emberek emberségből, emberi jellemből elégtelenre vizsgáztak. A sors a tetteiknek megfelelően osztja ki majd a jutalmat: kegyelem vagy sorscsapások végtelensége. 

Amikor azt hiszed egyedül maradtál, éppen akkor éled meg a kötőfékek nélküli teljességet. Ezek az emberek ugyanis egy percig sem fognak hiányozni senkinek sem. Az univerzum szemetesládája  szépen lassan csordultig tele lesz velük és eltűnnek a süllyesztőben örökre. 

Saját gondolatok

Feljegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.07.07.

 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/man-glasses'>Man glasses photo created by fxquadro - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.