Túlélésre kiképezve

Az emberek nagy része veszi az akadályokat, egyiket a másik után. Az egyik akadály kisebb, a másik nagyobb munkát igényel, hogy átugorhasssuk. A feladatok igen különbözőek és általában egy hullámvölgy után mindig magaslati levegő jut osztályrészül.

Vannak azonban olyan esetek, amikor a hullámvölgyek megsokasodnak és állandósulnak. Hosszú éveken át csak a mélységbet tapasztaljuk meg. Csak azt látjuk, hogy egyre meredekebb feladatok jönnek és a kapott pofonok egyre erősödnek. A kép torz. Az a látásmód igen ritka, ha tudjuk hogy a sors egyszer csak megkegyelmez és állandósul a felvelé ívelés. Ilyenkor a türelem kevés, az aggódás állandó, a nyavalygás és az önsajnáltatás mindennapos. A létezés ezen fokán elég nehéz látni a kiutat. Pedig a sors nem kicseszésre játszik. Nem szándéka a tönkretétel. A szándék mögött sokkal inkább a tanítás áll. Tanuljunk meg elboldogulni azzal amink van, beérni azzal ami van és ne ácsingózni olyan után ami az adott pillanatban élérhetetlen. Tanuljunk meg gazdálkodni jól az erőforrásokkal és alkalmazkodni a környezethez. A tanulófolyamat lehet rövid ideig tartó, de lehet igen hosszadalmas is. Az egyén lelkiállapotától, szellemi szintjétől függ, hogy mennyi idő alatt teljesíti az univerzum kiképzését. Van akinél elegendő egy élet, van akinek több életen át tart a tanulófolyamatok sorozata. A esély mindenkinek adott. A megtapasztalás jellege és mélysége változó. Attól függ kinek milyen karmaköteléke van. Ki mit hordoz magában. Kivel mit szembesít a sors. 

Az élet változatos, ha hiszed ha nem. Tetszetős, még akkor is, ha nehezen veszed észre a jót körülötted. Nem tudod meglátni a nap szépségét. Nem tudsz örülni minden apró jónak. Akkor a te világod elsorvad és fetrengedni fogsz saját lelki mocsaradban. Abban a mély sárban, amiből senki más sem húzhat ki onnan csakis önmagad. 

Fejegyezte: P. Anita (TAÉ)

2022.06.30.

 

Forrás: Osho - Tanulófolyamatok egy életeln át. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/rebirth'>Rebirth photo created by bearfotos - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, hivatalos közlése nem engedélyezett.