Nyírjunk, de mit vagy kit?

Egykor a nem időben elvégzett fűnyírástól volt hangos a városunk. Most sokkal inkább a két naponta érkező önjelölt fűnyíróembertől zúg, aki a nem létező pázsitot próbálja nagy elánnal levágni házi fűnyírójával. Pázsit ugyan nincs, mert a faültetések miatt eltűnt vagy kitaposták illetve a nyári napsütésben kiégett. De bosszantó kora reggeli értelmetlen hangzavar az van.

A tudat hatalma óriási. A gondolatok messze elhallatszanak. Nem szükséges jelen lenni a bosszútól éhes telefonbeszélgetésekben, hogy tudjuk mi zajlik a háttérben. A bukott médium, aki elmebeteg módjára sakkozott az élet játszóterén emberi figurákkal, most bosszúra éhes. A terve nem sikerült. Nem maradt más számára, mint a kisstílű, pitiáner játszadozás az emberek ellehetetlenítése, tönkretétele és megfenyegetése. A másodlagos terv sem sikerült: a zaj bosszantó ugyan, de csak addig amíg az álmomból felébresztve átfordulok a másik oldalamra. 

Egyetlen rossz érzés maradt ugyan bennem: az álmom hirtelen megszakadt. Álmomban gyönyörű, zöld füvön jártam. (hivatkozás: Gyönyörű zöld című film) Léptem könnyű volt, fesztelen és elmerengtem a végtelenben. De a lélek tudja hova vágyik, így ébren álmodom tovább.a zöld gyepet. Szerencsére vagyunk már jónéhányan, akik érzik és tudják, hogy oda tartunk. Csak előtte át kell esni az igazság fokmérőjén. A mérce, ahogy eddig éltél elbírálásra kerül. Az univerzum bírája kivétel nélkül mind igazságos, csak az idejét kell megvárnod. A hamarosan eljövő jövőt. 

Saját gondolatok

Feljegyezte: P. Anita

(TAÉ)

2022.06.28. (egy madár csicserős, fűnyírós reggelen) 

 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/grass-field'>Grass field photo created by bedneyimages - www.freepik.com

Hivatkozás: Gyönyörű zöld című film. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos bejegyzése nem engedélyezett.