Tudati nagytakarítás

Lehetnek olyan gondolataid, amiket mások ültettek beléd, jó vagy akár rossz szándékkal. A világ zűrzavaros, nem lehet tudni kinek milyen szándéka van veled. Erre szolgál egy praktikus, kézzel fogható, ingyenes eszköz a tudati nagytakarítás:

elképzeled a szíved mezejét, ami kietlen, kopár csupán néhány gaz terem rajta. A gazon nyíló virágokat, amik egyáltalán nem tetszetősek tövestől húzod ki és teszed bele a kukába. A gaz képvisel egy-egy tulajdonságot, ami negatív. Magként saját magad elültetted,vagy külső személy által virtuálisan odaképzelve, tudati energiával teremtték meg számodra és kivirágzott az elmédben, azaz életre kelt a negatív tulajdonság. Ennek egy magasabb szintje az a tudatos tisztítás amikor tisztában vagy a mag elültetőjének személyével és a gazt, a kéretlen tartalmat annak a személynek a saját kukájába teszed. Meglátod a kuka legyen az a sajátod, vagy bárki másé igen gyorsan megtelik. Te megkönnyebbülsz és a lelked mezejét, sűrű, tiszta zöld pázsittal ülteted be. A lelked kivirul, kivirágzik. Míg az ártó személy a saját lelki szennyesládájában megkapja a gazt lelkiismeretfurdalásnként. 

A tudatnak óráisi a hatalma. Sokkal nagyobb, mint gondolnád. Kezeld hát alázattal és bölcsen. A gazból gyönyörű virágos mezőt nevelhetsz. Leginkább akkor érdemes ezt a terápiát elvégezned magadon, amikor azt érzed nem vagy önmagad ura, nem találod a helyed a világban. Olyan gondolataid támadnak hirtelen, ami a semmiből jött és nem is érted miért. A cselekedeteidet követő konfliktusok olyan nagyon megszaporodnak, hogy már-már elviselhetetlennek tűnnek a napjaid. A negatív érzelmek gyökerét elvágva, a téma feltárul és kivirágzik a lelked templomában. 

Feljegyezte: P. Anita

2022.06.20.

 

Forrás: Thot - Tudatmódosító eszközök és Osho - Ki lakozik bennünk? című művek nyomán

A tudati nagytakarítás gyakorlati módszerét lányom Joó Dorina Csilla inspirálta. 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/tulip'>Tulip photo created by wirestock - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.