Nemi erőszak

A nemiség óvodás korban kezd kíalakulni, majd kiskamasz korban a külsődleges nemi jelleg megjelenésével a nemi éréssel fejeződik be nagykamasz korban. Sokszor a gyermek kíváncsisága még nem jut el arra a szintre, hogy felfedezze önmagában melyik nemhez vonzódik, kik iránt mutat érdeklődést. Az emberek jelentős része nem is foglalkozik a kiskamasz korban történt nemi zaklatással, családon belüli nemi erőszakkal. Az erőszak erőszakot kíván. 

Előfordul, hogy a szenvedő alany az átélt eseményt elnyomja tudatában és csak később egy bizonyos eset hozza benne felszínre a történteket. A történés feldolgozásának egyik módja, ha újra átéli ezeket az eseményeket. Sajnos van, hogy annyira befordul önmagába, az önsajnálatnak arra a fokára jut, hogy képtelen a történteket elfogadni. Fájdalmát kifelé, a társai, barátai, osztálytársai felé éli meg azáltal, hogy bomlott elméje elköveti ugyanazt a bűnycselekményt, amit vele tettek meg. Az érzés lehet átmenetileg csillapszik benne, de tudni akarja, hogy következőleg milyen lenne ha újra átélné. Ezért lehet, hogy a tettet ismét elköveti, hogy felfedezze önmagában a hordozott fájdalmas eseményt. A lélek fájdalma csillapodhat minimálisan, azonban a psziché befordulásával a tudat beszűkül és olyan dolgokra is képessé válhat ezáltal, ami már a pszichiátria hatáskörébe tartozik.

A felejtés nem egyszerű. A fájdalom lineárisan onjta magából a következő lélek fájdalmát. Ilyenkor a legegyszerűbb megoldás az, ha a reinkarnációs utakat vizsgálva megértjük és elfogadjuk kinek, miért jutott osztályrészül a konkrét megtapasztalás. Kiút és segítség a fájdalom megélésében csak akkor lehetséges. Egyéni életutak hordozhatnak érdekes megtapasztalásokat. Többszörösen, halmozottan pszichopata családi és baráti kapcsolódásokat rámutatnak arra a kérdésre, ogy miért kellett éppen akkor éppen azt az eseményt megélni. A megélés súlyosságát pedig a karma és darma utak jelzik. Azon belül lehet eljutni a végpontig a megnyugvásig. 

Van azonban egy olyan pont, amikor az aljasság legalantasabb szintjére süllyed, amikor szövetkeznek ellened az erőszaktevők, hogy bosszúvágyból lejárassanak és megszégyenítsenek, mialatt az ellened elkövetett erőszakról nincs is tudomásod, hiszen elkábítottak. Az erőszak elkövető osztálytárs mellett számtalan szemtanú is jelen van, akik nézik és kamerával rögzítik a bűncselekményt. A szálakat végük úgy intézik, hogy a történteket a külvilág felé az áldozat romlott erkölcsiségével tolmácsolják. A tanulmányi kiránduláson, a tett helyszínén felbukkanó tanár pedig megőrzi a titkot és segít a nyomok eltüntetésében a bűntársnak. Reméli, hogy a történet sohasem fog kiderülni, hiszen az áldozat eszméletén kivüli állpotban volt. Így sem az iskolai felettesnek, sem a rendőrségnek, sem a szülőnek nem szól a történtekről. A sors azonban másképpen rendelkezett. A testen lévő kék-zöld foltok, az osztálytársak gyanús összekacsintásai, értelmetlen történetek és egy-egy felbukkanó emlékkép felidézi az Ármányt és bűnszövetkezetben elkövetett bűncselekmény szinte minden részletét. Az elme ugyanis csodákra képes. Az emberi szervezet amikor már képes feldolgozni az őt ért bántalmazást, a tudaton keresztül visszaemlékszik. Ez a biztosítéka annak, hogy a megtapasztalás révén erőt merítsen a továbblépéshez és megújult erővel építse fel a jövőjét egy olyan helyen, ahol távol van a romlott erkölcsű, pszichopata, irígy, féltékeny és rosszindulatú osztálytársaktól. 

Feljegyezte: P. Anita

2022.06.16.

 

Forrás: Thot: Nemiségek és nemzések, Osho: Hogyan kapcsolódnak a lelkek egymáshoz? 

Kép forrása: https://www.freepik.com/photos/child-abuse">Child abuse photo created by rawpixel.com - www.freepik.com

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása és hivatalos közlése nem engedélyezett!