Ármány elvégezte a munkát

Ármány elvégezte a munkát és visszavonulót fújt. A vihar ahogy tombol és elül, a táj megtépázott, kies, kietlen. Nincs ember, csak a hátrahagyott rom és pusztulás. A sebek amik keletkeztek idővel beforrnak, ha az ember képes az elfogadásra és megbékélésre.

Az iskola a második otthonod. Jó esetben befogadó, elfogadó közegbe kerülsz. Rossz esetben utálat és elutasítás vesz körül. Kilógsz, mert más vagy, másképpen gondolkodsz, más a viselkedésed vagy éppen a külsőd. A barátnőd, aki szinte a kezdetektől veled halad az úton elárul és hátba támad, alattomos pszichopata viselkedésével mindent elkövet, hogy a párodtól, akit a sors neked szánt, elválasszon. A régi barátnő peidg a háttérből megfigyel és fotógyűjteményt készít rólad, hogy az eltitkolt vágyát kiélhesse, amire a valóság nem adott lehetőséget számára. Az irígyek és utálók az évek során sorkoznak, ellened szövetkeznek, hogy egy óvatlan pillanatban kábulatba ejtve végre fizikailag is mérgezhessenek a sok-sok szellemi méreg után. A bérencek a háttérben mocskos pénzzel irányítva az eseményeket lapítanak és elhallgatnak minden információt, ami a tudtukra jut a hacker osztálytárs által. Közben az osztályközösség túlnyomó része csendben ül, tűri és elhallgatja a megaláztatást az osztályfőnökkel egyetemben, aki néma gyilkosként, bűntársként társul hozzájuk. A társak belemennek a viccesnek tűnő játszmákba, ami végül a saját vesztüket okozza. Ahogy a megsemmisülésük közeledik egyre inkább támadóvá és agresszívvé válnak. A rendőrség, a hivatal, az iskola tehetetlen a legnagyobb segélykiálltások közepette is. Az iskola vezetés legnagyobb gondja a saját jó hírnevének megtartása, remélve hogy a bűnösökre és tettestársakra sohasem derül fény. 

A világ borzalmas szintérré vált. Kiüresedett és elfogadhatatlanul őszintétlen, hazug és rosszakaró emberek közegévé fajult, ahol a felnövekvő szociopata generáció nevelkedik. A jövő kilátástalan és értelmetlen ezen a helyen. Az egyetlen kiutat az élhetetlen közösségből való menekülés és új ismerettségek megtalálása jelenthet. 

Saját gondolatok

Feljegyezte: P. Anita

2022.06.13. 

 

Kép forrása: saját fotó