Biztonság

A biztonság kérdése igen különös. A mai modern technika világában azt gondolná az ember sohasem volt még ilyen biztonságban, mint most. Ez azonban relatív illetve szelektíven értelmezhető. Ha átlátsz a káprázaton, akkor láthatod a való világot is. Betekinthetsz annak sűrűjébe és legmélyebb rejtett titkaiba.

Amikor a házad bebiztosítod kamerákkal és azt gondolod a rendszert irányítod, pedig a rendszeredre külső forrásként csatlakozó bármikor kiszolgáltathat téged, hogy zsarolhasson. Vagy a bankkártyáddal interneten végrehajtott tranzakció, ami látszatra biztonságos ugyan, mert többszörös ellenörző rendszeren fut végig és visszaigazolás is van róla. Ám létezik olyan mindenek felett álló rendszer, ami téged irányít a tudtodon kívül és bármikor visszavonhatja az utalásodat nyom nélkül, mintha semmit sem tettél volna. 

A kiszolgáltatottság óriási. A hatalom mindent elkövet, hogy irányítása alatt tartson. A kütyük, laptopok, okos eszközök, papírpénzt helyettesítő plasztik kártyák, chipes azonosítók mind ezt a célt szolgálják. Vajon tényleg ennyire fejlett és okos ez a társadalom, hogy jogosan tartja magát az evolúció csúcsának? Vagy létezik egy alternatív világ, ahol különbséget tudsz tenni a látszat és a valóság között. Ez a tudat hatalma. A tudat az, ami mindent képes kontroll alatt tartani és ez jelenti az egyetlen biztonságot számodra a világon. 

Saját gondolatok.

Fejlegyezte: P. Anita

2022.06.05.

 

Kép forrása: https://www.freepik.com/vectors/circuit-background'>Circuit background vector created by pikisuperstar - www.freepik.com

Kapcsolódó bejegyzésem: Látszat vagy valóság. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása, vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.