Testvériség

A testvér szó a test + vér szóösszetételből ered. A vérségi kapcsolatok a genetikai összetevőkre, rokonsági fokra utalnak. A testvér szó mind a mai napig megőrizte tiszta jelentését. A nyelvújítás nem tett benne kárt. Az a személy, akit tesónak, tesókámnak becézünk vérségi, azaz rokonsági kapcsolatban áll velünk.

Az élet produkál olyan élethelyzeteket, amikor az elmét megtévesztik. Felnőnek úgy emberek, hogy azt hiszik a vérség összeköti őket. Közel fél évszázad vagy néha kevesebb idő alatt lehull a lepel és felszínre kerül a családi titok. A titok, amit egyes személyek féltve őriznek és reménykednek, hogy a háttérbeli ármánykodásuk soha nem fog kiderülni. Ám az univerzum igazságot akar szolgáltatni és nem várakoztat tovább. Jelzi az érintett feleknek, hogy valami elhallgatás, valami furcsaság, valami őszintétlenség van a háttérben.

Egy váratlanul érkezett névnapi csomag, ami mély, fájdalmas sebeket szaggat fel a múltból. A távollét az ismeretlenül-ismerős testvér közeledése a jelenben mindent megváltoztat. Jelzi, hogy itt vagyok veled, itt vagyok neked. Mindig is itt voltam, csak most jött el az ideje, hogy felfedhessem a kilétem. Tudom, hogy milyen vagy, tudom mit szeretsz. Érzem a gondolataid. Érzem, hogy te is szeretnél már látni nagyon. A találkozás öröme hamarosan eljön, amikor megismerhetem a másik felemet, aki az igaz testvérem. Mégha csak félig is, de igaz. Az álom, ami régóta érik bennem valóra válik, hogy együtt lehetek a másik Presztóczki Anitával.

Boldog névnapot tesókám!

Saját gondolatok.

Feljegyezte: P. Anita

2022.05.02.

 

Kép forrása: saját fotó. 

A bejegyzés saját szellemi tulajdon. Annak másolása vagy hivatalos közlése nem engedélyezett.